keresés menü

Egy brit fesztiválon be lehetett vizsgáltatni az illegális cuccokat használat előtt

A mindenféle DIY-laborokban összeütött dizájnerdrogok kapcsán már elég sokszor előkerült, mennyivel jobb volt, amikor lehetett tudni, hogy – ha törvénybe ütköznek is ezzel, de – mit vesznek be a fogyasztók. Most az angliai Secret Garden Party először adott lehetőséget a fesztiválozóinak, hogy fogyasztás előtt bevizsgáltathassák az innen-onnan beszerzett cumót.

A kampányban részt vett egy, a biztonságos kábítószerezésért ügyködő szervezet, valamint a helyi rendőrség és önkormányzat is. A hétvége alatt pedig nyolcvannál is több szert vizsgáltak meg, és hát történtek olyanok, egész konkrétan a bevizsgált cuccok negyedénél, hogy

az MDMA-ról kiderült, hogy ammónium-szulfát, a ketaminről pedig, hogy igazából malária-gyógyszert adtak helyette.

A fesztivál alapítója, Freddie Followes is elmondta, hogy az ártalomcsökkentés és a jóllét központi kérdései egy rendezvényszervezésnek, főleg, ha egy olyan területről van szó, ahol régóta nem történt nagyobb előrelépés.

Egy, a drogpolitika átalakításáért küzdő alapítvány elemzője pedig azt az örvendetes tényt emelte ki, hogy a brit rendőrség is egyre pragmatikusabban áll az ügyhöz, tehát fontosabb lett számukra is az egészség, szemben a régi hozzáállással, ami csomó veszélyes helyzetet szült.

(via, fotó: Jenna Foxton)

Tűz tartalom 🔥