keresés menü

Édességlabor: két testvér, egy szenvedély, közös startup

Marjai Bea és Böbe a leghelyesebb testvérpár, akiket ismerek. És valószínűleg sütni is ők tudnak a legjobban. Merthogy ez a közös hobbijuk, és Beának hamarosan a hivatása is. A neve: Édességlabor.

Már az első találkozásunkkor levettek a lábamról a kedvességükkel és az isteni harapnivalóikkal a Restaurant Day-en, rajongásom pedig azóta csak fokozódott. Bármit sütnek – sósat vagy édeset –, egyszerűen nem tudnak hibázni, ráadásul Facebook-oldalukon időről időre be is számolnak a legújabb kísértésekről. Tulajdonképpen mindenről az édesanyjuk tehet: gyerekkoruktól kezdve láb alatt voltak a konyhában, tíz évesen már önállóan sütöttek.

edesseg
Egyre szaporodó érdeklődők

Bea mindig is rajongott a kreatív tevékenységekért (lásd: matekfüzet, amiben több rajz volt, mint megoldott feladat), és a fotózás felé tett kisebb kitérő után tavaly beiratkozott egy cukrász felnőtt képzésre, ahol a saját bőrén tapasztalhatta meg a cukrász szakma jelenlegi elszomorító helyzetét, és arra a következtetésre  jutott, hogy valamit tenni kell – mesélte Böbe, aki a csapatban egyebek között a kommunikációs feladatokat látja el.

Aztán elkezdek kísérletezni, és otthon halomra készültek a finomságok, gyakorlódarabok, no és megszületett az ötlet: indítsák útjára az Édességlabort, hogy ne csak a család örüljön és hízzon.

edesseg2

“A labor nekünk egy olyan hely, ahol kísérletezhetünk, kipróbálhatunk újdonságokat, megvalósíthatjuk a legvadabb ízkombinációkat” – magyarázta Bea.

Az Édességlabor jelenleg hobbi projektként működik, nincs munkamegosztás, mindenki csinál mindent. Egyelőre a barátoknak és a családnak készülnek a finomságok, de néha a szomszédok is kapnak kóstolót. A talán nem is túl távlati cél pedig mi más lehetne, mint egy saját, önálló cukrászda? A tervezésre jó okuk van, mert a rutinjukról annyit, hogy már cronutot (a croissant és a doughnut, vagyis fánk keresztezéséből született amerikai édesség) is csináltak.

edesseg3

Online és offline feladat: tetszikelni az Édességlabor Facebook oldalát, és lájkokkal bátorítani a csajokat, aztán pedig rendelni tőlük egy halom bombasztikus süteménymutációt, hogy legyen mit ledolgozni az edzőteremben vagy a szigetkörön.