keresés menü

Azt tudtad, hogy igazából jó dolog szex közben rossz nevet mondani?

Romantikus filmek visszatérő közhelye, amikor szex közben az egyik fél rossz nevet mond ki, és ezzel elront mindent. Szinte magyarázni se kell, mindenki tudja, hogy egy exről van szó, akit nem sikerült elfelejteni, csak rá lehet gondolni stb.

Hát most elmondjuk, hogy ez nem igazán így van!

Egész pontosan, csak közvetítjük Dr. Jim Pfaus meggyőzőnek tűnő elméletét. Szerinte amikor euforikus állapotban vagyunk, akkor felidéződnek hasonlóan euforikus állapotban történt dolgok, amiket óhatatlanul egy névvel jelölünk, azaz jelöl az agyunk.

Lényegileg tehát ekkor nem tudjuk kikapcsolni az agyunk, hogy az ne idézzen fel egy korábbi szexuális élményt. És noha ez

Nagyon kellemetlen tud lenni, Dr. Phaus szerint azonban inkább a pozitív oldaláról kellene nézni

Szerinte ugyanis azoknak az exeknek a neve rögzül bennünk, akik mély benyomást tettek ránk. És ha úgy alakul, hogy ez a név elhagyja a szánkat egy “rossz” pillanatban, akkor az annak a jele, hogy az a bizonyos régi, mélyen belénk égett érzés ismétlődött meg.

Tehát ez a kellemetlen eset éppen hogy nem az aktuális partnert degradálja, hanem ellenkezőképpen, azt mutatja, hogy felért az előző szintjére. Dr. Phaus elmélete ezzel azt is megmagyarázza, hogy miért nem rokonok nevét mondjuk véletlenül szex közben.

Oké, megértetted, de azt továbbra is elképzelhetetlennek tartod, hogy egy rossz név elhangzása után úgy folytasd, mintha mi sem történt volna. Talán nem is kell, de elviharzás helyett például meg lehet beszélni a dolgot.

(via)

Tűz tartalom 🔥