keresés menü

DJ N1CE vs A38: miért ne locsoljunk fröccsöt kidobóra, és miért ne alkalmazzunk ilyenkor kidobóként ökölt?

2015 Budapestjének meghatározó trap-ügyi bulisorozata a ONEHUNDRED. 2015 Budapestjének meghatározó bulihelyszíne az A38 állóhajó.

Okkal hiheti 2015 meghatározó bulizója, hogy a kettőt összeereszteni eleve egy win-win szituáció, ami így is van, csak hát az úgynevezett emberi tényező bármit, bármikor képes felülírni. Ezen a hétvégén ez bekövetkezett, az egyik lehető legrosszabb formában. A partiszériának a maga műfajában elismert házigazdájától, DJ N1CE-tól szombat hajnalban, láthatóan feldúlt hangulatban érkezett az alábbi megosztás a Facebookra:

A történet azonban nem stimmelt teljesen, amire többen fel is hívták kommentben a figyelmet – N1CE ugyanis a hangerőügyi kérésre, amely talán erélyesebb volt a kelleténél, talán nem, mindenesetre fröccsel kínálta meg a vele kommunikáló biztonságit, de nem a hagyományos formában. Innentől felgyorsultak az események, őt a földre vitték, a segítségére siető egyik bulizó pedig pofont kapott.

Kíváncsiak voltunk az A38 álláspontjára is, amit meg is kaptunk Vasák Benedektől, a hajó sajtósától:

“Nem teljesen a leírtaknak megfelelően zajlott le a dolog. Fontos adalék, hogy DJ N1CE a színpadmester többszöri kérése ellenére sem húzta le a zenét. A szóváltásra odamenő biztonsági őrt pedig durván provokálta és leöntötte az italával. A megütött srácnak nem tört el az orra, de tény, hogy vérzett. Ő volt az, aki a provokáló DJ segítségére sietett, magyarán rávetette magát a biztonsági őrre.  

A hajó álláspontja az, hogy a biztonsági szolgálat (ami egyébként szerződéses partner, tehát a biztonsági őrök nem a hajó alkalmazottai) szakszerűen járt el. Azt hiszem, a hajó 12 éves történetében – ez megközelítőleg harmincezer fellépőt jelent – most fordult elő másodszor, hogy fellépővel szemben fizikai erőt kellett alkalmazni. A történteket természetesen nagyon sajnáljuk, de fenntartjuk, hogy sem a hajó, sem a biztonsági szolgálat nem követett el hibát.”

A pénteki ONEHUNDRED, amikor még minden rendben ment

Aztán megkérdeztük azért N1CE Sanyit is.

“Itt az a lényeg, hogy én egy idióta DJ vagyok, de ezt kell tudja kezelni egy szórakozóhely. És nem úgy, hogy engem es a bulira érkezőket bántalmazzák bosszúból. Mindenhol lehet a dj-től függetlenül is kontrollálni a hangerőt. A biztonsági szolgálat feladatkörében a fizikai bántalmazás csak a legvégsőbb esetben önvédelemből, vagy mások biztonságának megvédése érdekében szerepel.”

Egyébként mindkét fél szeretné kölcsönös kézfogással és bocsánatkéréssel lezárni az ügyet. Aminek a tanulsága pedig? Lemezlovasként nem a közeli italért kell rögtön nyúlni, ha valaki a helyszín képviseletében kér valamit, szekuritiként pedig ideális, ha az ember képes kezelni a saját dühkitöréseit. Mert egy dolog a szükséges erőszak (mint amilyet például én is láttam pár hónapja az ugyanitt zajló Sick Of It All koncert alkalmával, amikor néhány harcos kedvű idegbeteget kellett megfékezni), és egy másik az allűrös fellépő megfelelő kezelése.

Egyébként meg nyár van, a fasznak kell meghülyülni! <3 <3 <3

Tűz tartalom 🔥