keresés menü

DIY-konyhadekor: így spórolj a felújításon!

A lakberendezésre gondolva sokaknak jutnak eszébe a bonyolult formák, a nehezen összeszerelhető bútorelemek. Azonban ennek nem kell feltétlenül így lennie – akár mi magunk is létrehozhatunk egy esztétikus és modern konyhai enteriőrt, viszonylag olcsón. Megmutatjuk, hogyan!

A testreszabható elegancia

Sokan úgy vélik, a lakásfelújítás csak egy afféle “szükséges rossz”, hiszen rengeteg pénz szükséges hozzá. A mestereket megfizetni, az új bútorokat megvásárolni valóban nem két forint – ám némi kreativitással csökkenthetünk költségeinken. A Wallplex konyhapanel telepítése például nem igényel szakembert sem, mégis egyedi stílust kölcsönözhetünk vele konyhánknak. Mellette pedig számtalan lehetőségünk nyílik játszani a textíliákkal, a helyiség méretével és a színek összhatásával is.

5 tipp egy egyedi, modern konyhához

  1. Határozd meg a stílust!

Helyiségeink hangulata rólunk is sok mindent elárul. A kifinomult minimalizmus, a nyers anyagkezelésű loft vagy éppen a 19. századi, viktoriánus irányzat az, amelyikbe beleszerettünk? Ha arra nincs is lehetőségünk, hogy lecseréljük konyhánk teljes berendezését, a trend kiválasztásával kapunk egy iránytűt az ideális árnyalatokhoz.

2. Falszínek és bútorok

Kopottas, megsárgult bútorainkba új életet lehelhetünk néhány vízálló bútormatrica, esetleg némi festék segítségével. Miután megnéztük az adott irányzat színpalettáját (pl. antik: nehezebb, sötétebb, mély színek; minimalizmus: letisztult, monokróm hatás stb.), abból érdemes válogatnunk. Ha értünk hozzá, át is festhetjük konyhánk falszínét – de ha nincs benne kellő gyakorlatunk, ezt a munkát érdemes szakemberre bíznunk!


3. Újíts be egy konyhapanelt! Válassz étel- vagy italmintás változatot!

Ha valami másra vágyunk a régies, fehér csempék helyett, nem feltétlenül kell őket azonnal levernünk. Egy alapos tisztítás után már rájuk is helyezhetünk egy egzotikus ételeket vagy italokat ábrázoló, műanyag konyhapanelt, tapétát vagy egy üvegfalat. Ezek a minták nagyon divatosak és jól illenek a helyiségbe.

Egy üvegfalhoz azonban szinte biztos, hogy nem éri meg szakember nélkül hozzáfognunk. Ebből a szempontból jobban járhatunk egy elemes fali panellel, vagy a már említett, strapabíró műanyaggal.

4. Különleges felületek

A minél letisztultabb, esztétikus hatás kedvéért érdemes a bútorok gombjait egységesítenünk. Az interneten már számos videó található arról, milyen egyszerű is kicserélni rájuk a már meglévő fogantyúkat.

5. A textíliák harmóniája

Egy új, a konyharuhák színével harmonizáló organzafüggönnyel és asztalterítővel tehetjük fel a pontot az i-re konyhánk felújításánál.

Erre figyeljünk a nagy átalakítás közben

Azért, hogy semmiképp se fussunk ki pénzünkből, fontos, hogy egy előre meghatározott költségkerettel dolgozzunk. Emellett pedig az is, hogy világosan lássuk, melyik munkát tudjuk mi ellátni, és hol van szükségünk szakmai segítségre. Valószínűleg évekig fogjuk még nézegetni konyhánk belsejét – gondoskodjunk róla, hogy ez a látvány esztétikus legyen!

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥