keresés menü

Az aputestű srácoktól őrül meg az internet

A dadbod életforma alapszövegét meglepő módon egy egyetemista lány, Mackenzie Pearson írta azzal a címmel, hogy

(Noha az Urban Dictionary-ben már 2009 óta megtalálható a kifejezés.)

Pearson olyan fiúkról beszél ebben a röpiratban, akik néha lejárnak edzeni, de hétvégén bátran söröznek, és nem jönnek zavarba, ha pizzázásra kerül a sor. Tehát nagyon távolról nézve ez az új ideál épp az arany középúton van a végletekig kiszálkásított fitnesszőrületek és az elhízott kalóriazabálók között.

A leányzó így érvel mellettük:

  • Szeretünk mi lenni a szebbik fél, ráadásul mellettük magabiztosabbak lehetünk, mint egy tökéletes testű fiú mellett.
  • Hozzájuk jobb odabújni, egy sziklához nem lehet.
  • Tudjuk, mit kapunk, lévén ők már most olyanok, mint amilyenek a többiek is lesznek.

Ahogy a szintén gyakran hivatkozott The Cut brainstormingjából is kitűnt, a legkínosabb kérdések a feminista vonal felől jönnek:

Ez még így oké is, mert tényleg jogos a felvetés. Az viszont már inkább sajnálatos, hogy a normcore-hoz hasonlóan legtöbben ezt is elbagatellizálják puszta sörhaskultusszá. A CollegeDadBods instán, ahonnan a fotókat vettük, például ilyen szövegek vannak:

“Olyan 9000 sört ittam meg az egyetemi éveim alatt. Elvesztettem 300 kocsikulcsot. Egész életemben rendszeresen ittam, ennek köszönhetem, hogy aputestem lett.”

Hát, egyelőre így állunk. Majd meglátjuk, mi lesz az egészből. De van egy sejtésünk, hogy a sörhas többé-kevésbé ironikus hájpolásába fog belefulladni a téma és szó sem esik majd már azokról a srácokról, akik amúgy néha-néha mozogni is szoktak.

(via Uproxx)