keresés menü

Cseszegesd a haverjaidat hipszterdizájnos üzenetekkel!

draw-haverazert

Azt ugye már tudjuk, hogyan kell készíteni hipszter logót. Na de mit tegyünk, ha mi éppen nem startup-alapításban vagyunk, hanem csak nagyon gyorsan akarunk valami OMEGABRUTKÓ szöveges-képes üzenettel előállni, ami a lehető legaktuálisabb formában képes megmutatni magát? A Tumblr-en, Pinteresten és társaikon ugye bőséges ellátmányt kapunk ilyen trendi hangulatjelentésekből, de nem mindenkinek van kedve és ideje Photoshopban szöszölni, ha úgyis csak egy tiszavirág életű kinyilatkoztatást akar tenni. Vagy eljátszani a kreatívat.

És akkor belefutottam a DrawMessage-be, ami pont ezt tudta: puff egy kép, néhány uptodate betűtípus, és már repülhet is oravecz-i szárnyakon a világmegfejtés. Mondjuk így:

draw-megtobb

zanka

Már haladtam is volna tovább a dolgomra, amikor egy Facebook-ismerős rámírt, hogy mindig felülírom a korábbi remek alkotásaimat, és hogy ne így csináljam, hanem. Először nem értettem, mire fel az okoskodás, de aztán kiderült, hogy az oldal az ő fejlesztése. Rá is kérdeztem, hogy akkor ezt így hogy, Carco Karesz pedig válaszolt:

Vannak ugye ezek a képblogok, és sokszor előfordul, hogy egy inspiráló üzenet van a képen és semmi más. Gondoltam készítek egy olyan alkalmazást, ami erre ad megoldást. Először csak a typo volt, aztán jött az igény az egyedi, feltölthető háttérre is. És most is folyamatosan kérnek még funkciókat a meglévő felhasználók. Lehet majd pozicionálni a szöveget, a meglévő képekből pedig slideshow-t csinálni… Egy vendéglátóhely például simán kitehetné ezt egy monitorra.

draw-keresnelek

Aha, és az üzleti modell? Hirdetések? Pénzért húzható mobilapp?

Hát, egyelőre ez egy művészeti projekt. Lehetne mindenféle dolgot kitalálni, hogy pénz is jöjjön belőle, de egyelőre nincs semmi konkrét. Persze nem mondom, hogy nem gondolkodom rajta, hogy merre tovább… De egyelőre az a cél, hogy kezdjék használni sokan.

Rajtunk ne múljon:

draw-cant

draw-csiposhagyma

draw-mosnikene

A site egyelőre még gyerekcipőben jár, de folyamatosan formálódik, fejlesztődik, javítódik, és aki el akar merülni ebben az újsütetű yoloizmusban, ez egyetlen szál regisztrációval itt megteheti. Az eredményeket mi is bekatizás-szintű izgalommal várjuk kommentben!