keresés menü

Chinatown Budapest: hol egyek jót? Itt a térkép, ami segít!

Végre hangosan kiabálhatjuk: HIÁNYPÓTLÓ!

Aki ínyenc, autentikus ázsiai gasztroélményre vágyik, elsősorban kínai fókusszal, az valószínűleg megfordult már Kőbányán, a Népliget jobb felső csücskében meghúzódó Jegenye utcában és környékén.

Itt van a Chinatown Budapest, ami arról nevezetes, hogy a legnagyobb (30 ezer főt számláló) kelet-európai kínai közösség bázisa, annyira, hogy ők maguk, a legnagyobb kelet-európai kínai közösség tagjai már iskolát, szállodát, kínai orvoslással működő rendelőt, masszázs-szalonokat, mindenfélét áruló bevásárlóközpontot, bárokat és fodrászatokat is üzemeltetnek errefelé.

És persze gyakran esznek itt. Már csak azért is, mert 17 étterem várja őket. Továbbá természetesen minket, magyarokat is. Például nem csak olyat lehet enni, ami a nyitóképen látható, és máig meg nem mondjuk, hogy mi volt az, de friss rákételektől a kacsanyakon vagy a zöldhagymás palacsintán és a malacfülsalátán át elképesztően sok mindent, többek közt a város legjobb batyuját:

Egyetlen felróható gondja volt eddig csupán a helyszínnek:

nem volt semmi útmutatója az embernek, hogy hol mit kap enni, és egyáltalán, hol vannak pontosan a kajáldák.

De ennek most vége!

A Chinatown Budapest üzemeltetői nemrég kirakták a térképet, hogy mi merre lelhető fel, ügyesen rátapintva az igényekre, úgyhogy ezt most jól ide is rakjuk. Bocs attól, aki esetleg már találkozott volna vele, ezt most azoknak szántuk, akik még nem! :))))

És a legjobb benne? Hogy a térkép színei még a legikonikusabb helyi épület árnyalataira is rímelnek:

Menjetek, egyetek!