keresés menü

Elkészült a világ első építész söre, ráadásul magyarok fejéből pattant ki

Ez itt az, benne a szexikék betonkeverőben, ni:

És így néz ki közelebbről:

De most akkor mi is ez?!

Hát a Kortárs Építészeti Központ kitalálmánya. Akik idén lettek tíz évesek, ezért stílusosan akarták ezt a saját és mások emlékezetébe vésni. Ezért létrehozták a C10-et, egy amerikai típusú IPA-t, aminek elkészítésében a Hübris kézműves sörmanufaktúra és az Élesztő Sörműhely vett részt, öt különböző komlóból állítva össze a receptet.

“Az elnevezés egyrészt utal a tíz éves évfordulóra, de az építészetben is van jelentése. Három KÉK-es találta ki titokban. Az új helyszínünk születésnapi avató builján fedtük fel, mindenki számára nagy meglepetés volt, a szervezet többi tagjának, de közönségünknek is” – nyilatkozta Finta Sándor, Budapest Főépítésze, a KÉK egyik alapítója. A sör külleme is megér egy mondatot, a tervlapok világát idéző egyedi design Kiss Miklós képzőművész munkája.

A limitált példányszámú termék értékesítéséből befolyt pénzt az alapítványuk fenntartására fordítják, szóval a legjobb benne, hogy

aki issza, az az újhullámos budapesti építészetet is támogatja.

A speciális sör üvegenként és négyes design-csomagolásban vásárolható meg a Kortárs Építészeti Központban (1111 Budapest, Bartók-Béla út 10-12.). A C10 nyilvános bemutatója 2015. november 24-én kedden 19:00 órakor lesz a Tűzoltó utcai Élesztőben, nyilvánvalóan kedves és szakmai szavak kíséretében.