keresés menü

5+1 súlyos érv amellett, hogy végre délután bulizzunk az éjszaka helyett

Kevés nagyobb eszetlenség van a világon, mint az éjszakai szórakozás. Ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor egy olyan érvet sem tudunk mondani, ami az éjszakázás mellett állna. A közvetlen munkaidő utáni, délutáni-esti oldalra viszont rögtön öt plusz egy érvet fel tudtunk sorakoztatni.

1. A biológiai óránk miatt

Talán ezt kell legkevésbé magyarázni (pláne a budapesti Boiler Room óta). Totál hülyeség, hogy az emberek nagy többsége a péntek-szombat éjszaka kedvéért felrúgja a munkanapokra beállított menetrendjét, cserébe egy teljes napot képes a kanapén dögleni, pedig a vasárnapokkal tök jó dolgokat lehetne csinálni.

2. Mert melegebb van

Kezeket fel, ki szeret fázni? Senki! A legforróbb nyári estéket leszámítva a hajnal bizony egy kellemetlen dolog. Ami este és éjjel elegendő ruházat volt, hajnalra a fáradságnak és a hőmérsékleti ciklikának köszönhetően már rendre kevés. Ne reszkessünk már feleslegesen!

3. Mert jobb a közlekedés

Könnyebb hazamenni, egyszerűbb és talán olcsóbb is átérni az egyik buliból a másikba. Ne várj többet egy óránál csak azért, mert nem a bulinegyedben laksz!

4. Mert világos van

Oké, ez egy megosztó szempont lesz, mert sötétben többen jobban el tudják engedni magukat. Viszont míg éjszaka élni tök nagy energiapazarlás már csak a világítást figyelembe véve is, nem látjuk, hogy a LÄRMbe miért ne sétálhatnánk be az este hét órás vacsora magasságában egy kicsit veretni. Ott úgyis marad a sötét. De hagyjuk a klubokat, táncoltál már a szabad ég alatt nappal? Két sör után máris oldottabb vagy, cserébe ott a tavaszi virágillat meg a langyi naplemente. Persze csak tavasszal.

5. Egyszerűen pozitívabb hangulat van

Az éjszakához amióta világ a világ, hozzátartoznak a kétes alakok. Szerintünk simán meghagyhatjuk nekik az éjfél és öt közötti részt, amikor amúgy is a legjobban tudunk aludni.

+1. A hajnal

Az éjszakai bulizás egyértelműen legjobb hozománya, amikor napfelkeltézéssel koronázzuk meg a menetet. De hahó: ha időben lefekszel, akkor a hajnal nem a következő napod egyetlen értelmes pillanata lesz, hanem egy teljes nap szép kezdete!

A petíciót, hogy álljunk már át a délutáni bulizásra és koncertnézésre egy megosztással tudod aláírni!

(Nyitókép: Resident Advisor)