keresés menü

Igazságot a budapesti kávénak! Azt például tudtad, hogy a Pozsonyi úton 5 percen belül 3 príma kávézó is üzemel?

Melyik újhullámoskávébuzit ne nyomasztott volna már legalább egyszer az a szörnyen kényelmes helyzet, hogy ha az ötödik kerületben jár, akkor rögtön tudja, hogy az Espresso Embassyba kell begörbülnie egy díjnyertes filterre, ha az Astoriánál, akkor a Fekete udvari oázisán fog kikötni, ha meg a belső Ferencvárosban akad dolog, akkor a Tamp & Pull zsebkendőnyi egységét nem fogja kihagyni?

Kevés olyan hely van viszont a városban, ahol 300 méteren belül van rögtön három olyan kávézó, ahol bármikor kikérhetjük a cortadónkat (a címben csak a slágerstátusz miatt írtunk flat white-ot, hiszen mindenki tudja, hogy a cortado az új flat white), a tizenharmadik kerületi Pozsonyi út viszont ilyen. Mutatjuk is, hol lehet bemarni a különleges ízjegyekkel körülölelt koffeint, és még kérdéseket is tettünk fel az egyes helyeknek, hogy adják már el magukat, ha ekkora a verseny!

My Green Cup, a zöldellő minimál

Nyitás: 2015 október.

Ha ajánlani kellene magatokat, akkor miben vagytok mások, mint a többi budapesti specialty kávézó?

Arra törekszünk, hogy a lehető legkényelmesebben érezzék nálunk magukat az emberek, többen meg is jegyezték, hogy extra kedvesek vagyunk. Kicsit az átmenő forgalom, a vendégek többségét főként a környéken lakók alkotják, ezért családias hangulatot kellett teremtenünk, egyszerre megfelelni a trendeknek és a vendégek által megkövetelt állandóságnak. Továbbá a kiváló minőségű világos pörkölésű kávénk a londoni Workshop pörkölőtől származik, amit (az itthon kevésbé elterjedt) Synesso kávégépen készítenek el képzett baristáink.

Szerintünk: A legjobb hatékonyságbarát dolgozós kávézó a 13-as számú hoodban, az asztalokat jó atmoszféra lengedezi be, amiket a beltéri dizájnra rímelő képek is kiegészítenek az ember feje felett.

Double Shot, mert úgyis mindkettő ugyanoda megy

Nyitás: 2015 december.

Ha ajánlani kellene magatokat, akkor miben vagytok mások, mint a többi budapesti specialty kávézó?

Always Double, don’t make trouble! Ez a mottónk, minden kávét duplából készítünk, ezáltal egy kimagaslóan karakteres és ízvilágában jobb kávét lehet produkálni. De természetesen ennek rengeteg összetevője van. Ez az első különbség, ami eléggé meghatározó. Szerintem filozófiában is erősek vagyunk, de ezt mindenki döntse el maga. Még sok apró részlet van amiben különbözünk, de ez egy (flow)

Szerintünk: a lehető legjobb értelemben vett hipszterkávézó, ha hipszter alatt a mindenkori minőségre törekvő emberi alakzatokat értjük. Cserébe nincs magas lóról érkező tekintet, se feszengés – az egyetlen hátrány, hogy a mikroasztalokra gyakran vadászni kell. A kajáikat is érdemes betolni!

Piknik, az ügyeletes ékszerdobozka

Nyitás: 2017 április.

Ha ajánlani kellene magatokat, akkor miben vagytok mások, mint a többi budapesti specialty kávézó?

A kávézó pont a Szent István parkkal szemben van, ami Budapest egyik kedvenc kiülős helye. Szerettünk volna egy olyan helyet nyitni, ami a lehető legjobban kiszolgálja a piknikezni vágyók igényeit. A hozzánk betérők amellett, hogy helyben is fogyaszthatják finomságainkat, kis elviteles csomagot is összeállíthatnak speciality kávékból, smoothiekból, prémium alapanyagokból készült pékárukból, szendvicsekből és mindenmentes süteményekből.

Szerintünk: nyugodalmas pillanatokhoz, versek előállításához, lassú lélegzetvételű üldögélésekhez, vasbetonnehéz életkérdések pillekönnyű feloldásához kiváló a kiülős rész, és ráadásul sosem zsúfolt. (Eddig.)

Lehet menni válogatni és izomból becortadózni!