keresés menü

Budapest üres hotelek kivilágított ablakain keresztül üzen a világnak

Vagyis a többi nagyvárosnak.

A koronavírus éppen az évtized legdurvább gyomrosait méri a világra, az emberiségre és a gazdaságra egyaránt. Ilyen sújtó időkben, amikre másfél hónapja még senki nem számított, extra fontosak a megerősítő pozitív üzenetek.

Például az a kampány, amit a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közösen indított: az üresen álló budapesti szállodák ablakaiban sötétedés után a 4U! üzenetet jelenítik meg. Az Érted! Értetek! feliratot az egyes szobák fényei adják ki. Budapest ezzel az apró és mindenki számára érthető gesztussal próbál szolidáris lenni a világ többi városával, ahol hasonló gondokat eredményez a járvány okozta válság. A turizmus és a vendéglátóipar teljes leállása, a kijárási korlátozás és a bizonytalanság egyformán sújt minden nagyvárost, céget, polgárt és azokat, akik ebben a rendkívüli helyzetben is működtetik a várost.

A 4U! felirat nekik is szól.    

A kezdeményezők a kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ezt a válságot a városok és városlakók csak közösen, egymásra odafigyelve, toleránsan és empatikusan tudják átvészelni és leküzdeni. A fény és az egymásra fordított figyelem pedig reményt és kitartást ad sokaknak ebben a nehéz időszakban.

A nemzetközi #Light4Eachother, #Light4U kampánytól a kezdeményezők azt várják, hogy más városok is átveszik az üzenetet és tovább terjed a közösségi médiában az együttérzésre buzdító kedves gesztus.