keresés menü

Csudába az ásványvízzel: szódalelőhelyek Budapesten!

Anélkül, hogy különösebben megjátszanának a nagy vízszakértőt, alighanem leszögezhetjük, hogy a bolti “ásványvizek” jó része full gatya. Arról nem is beszélve, hogy rohadt sok műanyag szeméttel járnak.

Mivel a “szuper”marketekben nem kapható szóda, ami ugye nem eldobható palackban létezik, ezért úgy gondoltuk, hogy jó ötlet lenne összegyűjteni Budapest szódalelőhelyeit. Ha ezzel már egy embert sikerül átállítani a jó oldalra, akkor öröm van. :)

Nem mondjuk, hogy teljes a lista, nagyon nem az, csomó kisboltban van például szóda. Viszont egyrészt nagyon várunk további tippeket az info@urbanplayer.hu-ra, mert ezt sokemberes munka lesz teljessé tenni. Másrészt pedig mindenkit biztatunk arra, hogy nézze körbe virtuálisan vagy a valóság régi értelmében a lakóhelye környékén, hátha talál közelebbit, mint amikor a listában vannak.

Jedlik Ányos, a szóda atyja

Illetve a nyitva tartás miatt érdemes csekkolni a címeket, mert ezek nem késő estig várják a vendégeket. (Nagyon helyesen!) Cégneveket direkt nem írunk, mert az csak bonyolítaná a dolgot, viszont néhol adtunk némi magyarázatot a leírásban, ami könnyíti a lelőhely megtalálását.

Frissítés folyamatosan. (Korábban szerepelt egy Márton utcai cím is tévesen. Oda ne menjen senki. Szódáért legalábbis.)

Ja, hogy te mentes vizet iszol! Akkor meg az van, hogy a csapvíz is tök jó Budapesten. Mondjuk ilyen baglyos üvegben hűtve, ami amúgy tejesnek van szánva, de hát minden az, aminek akarjuk, hogy legyen!

És te csatlakozol a Műanyagmentes Július kampányához?

Már itthon is van Plastic Free July. Ne használjunk műanyagot júliusban! – ez az üzenete annak a közösségi médiás, mára sokmilliós nemzetközi követőtábort megmozgató kezdeményezésnek, amit a lassan lebomló műanyagok pusztító környezetkárosítása miatt hívtak életre a fenntarthatóságért küzdő civilek. Az egyszerhasználatos műanyagok száműzése egy egész hónapra (vagy életre!)