keresés menü

Budapest már a 80-as években is hozta a mai technódivatot

Köszönjük meg Király Tamásnak!

Ma volt a finisszázsa a Ludwing Múzeumban a Király Tamás életművét körbejáró kiállításnak, ilyenkor már nem udvariatlan dolog képeket is megosztani róla. Leginkább ezt itt:

A művész és a divattervező között félúton munkálkodó Király a nyolcvanas évek hazai undergroundjának alap alakja volt, vonzalma a fekete színhez és a gótikus-misztikus, okkult jelenségeket is megidéző formákhoz pedig nem csak simán jellemző volt, de talán egyenesen kiindulópont is – ezért is izgi ránézni a fenti fotóra, különösen a jobboldali férfialakra,

akinek a szettje azonnali bejutást eredményezne a közismerten szigorú beléptetési policyvel bíró német technótemplomba, a Berghainba.

Ha megnézzük, hogy eddig kiket engedtek be, akkor meg még biztosabbak lehetünk ebben.

Meg abban is, hogy ha Király Tamás nem lett volna 2013-ban egy szörnyű gyilkosság áldozata a saját lakásában, akkor ma talán azokat öltöztetné, akik az Ill Panorámába meg a Flashbackbe járnak nagysebességű technókra táncolni – de legalábbis simán el tudnánk képzelni egy ilyen szálat. Nagyon nagy kár érte, mert nagyon nagy formátumú alkotó volt.

Király Tamás a nyolcvanasokban

Tűz tartalom 🔥