keresés menü

Idén is kiszélesíti a főváros bulizgatási határait a Budapest Essentials

A környék legmenőségibb belvárosi fesztiválja ismét, pontosan számszerűsítve a harmadik alkalommal is szervez olyan budapesti helyszínekre partikat, ahol eddig még csak a legszebb álmainkban csapathattuk.

Todd Terje az Eiffel téren?

Így van, az űrdiszkó szellemes generálisa fényes nappal táncoltat a Nyugati pályaudvar mellett június 3-án.

Amon Tobin a Várkert Bazárban?

Bizony-bizony: a brazil producer azon a helyszínen szőheti bele a szambát a jövőbe utaztató elektronikus zenéjébe, ahol negyven éve legfeljebb a szellemek bulizhattak. Szintén június harmadikán, de bőven Todd Terje szettje után.

DJ Koze az A38 Hajó fedélzetén?

Ez sem szófia beszéd, június második napján az okosan elszállós technóba a hiphop felől megérkező német is jön ünnepelni a magyar fővárosi esszenciát.

És még?

Úgy tudjuk, egy őrületesen izgalmas helyszín és fellépő kombója még bejelentésre vár. Csak nem sikerül végre éjszakára lezárni egy teljes hidat a táncos megmenetel kedvéért?! Na ezt meg még nem tudjuk, de az már idén is biztos, hogy a fél várost a csuklódra ragasztják az itt megvehető karszalagoddal.

Idén is kedvezménnyel kajálhatsz, múzeumozhatsz egy csomó helyen, ingyen felpattanhatsz a Hop On Hop Off valamelyik járatára, belibbenhetsz az állatkertbe, de még egy gyógyfürdőzés is megilleti a bérleteseket.

Aztán lesz még gigantikus közös reggelizés, esti közterületi borozás a spanyol Botellónok szellemében, és még sok minden más, amiért érdemes a részvételre nyomni az Essentials eventójánál, majd folyamatosan követni a kibontakozó fejleményeket.

És mégvalami: a Budapesti Városarculat Nonprofit Kft. támogatásával idén is megvalósul a #köszibudapest kampány, ami a főváros fasza dolgai iránt érzett büszkeségről szól. Plusz: egy belvárosi helyszínen indul útjára az OKOS PONT, fókuszban egy funkcionális térbútorral, a VÁROS ASZTALÁ-val. Ide bármikor bárki leülhet és feltöltődhet mind szellemi, mind szó szerint technológiai értelemben. Az asztal telefon / laptoptöltési lehetőséget, ingyenes wifit és interaktív programokat nyújt, valamint gasztroeseményekkel várja az érdeklődőket.