keresés menü

Biztonsági okokból el kellett költöznie a H&M majmos pulcsis srácának és családjának

Noha meglehetősen nehéz egyértelműen eldönteni, hogy rasszizmus-e egy ötéves fekete fiúval reklámozni egy olyan pulcsit, amin az a felirat szerepel, hogy The Coolest Monkey In The Jungle, az ügyben hangadó vélemények számára sikerült ügyesen a két végponton elhelyezkedni.

A dél-afrikai randalírozó tiltakozók miatt már be kellett zárni az ország összes H&M-jét, közben a modellsrác (szintén fekete) anyukája odaállt a “tovább lehet haladni, nincs itt semmi látnivaló”-t szajkózók oldalára.

Dél-Afrika összes H&M-jét be kellett zárni a hétvégén a balhézó tüntetők miatt

Mostanra pedig odáig eszkalálódott az ügy, hogy a Mango-családnak el kellett hagyni a stockholmi otthonát, mert fenyegetéseket kaptak, mondván, elárulta a fekete és az afro-amerikai közösségeket, és kiárusította a saját gyerekét. Emellett a dél-afrikai eseményeket is az okok közé sorolta, amiért bujkálniuk kell.

A BBC-nek azt is elmondta, hogy továbbra sem tartja rasszista gesztusnak a pulcsi feliratát, és hogy jó hír is legyen, az ötéves Liam Terry szerencsére semmit sem tud az egész ügyből, éli az ovisok gondtalan életét.

(via)

Tűz tartalom 🔥