keresés menü

Bizarr, tökéletes fémdarabot fedeztek fel Utah vörös kanyonjában

Az amerikai Utah állambeli katasztrófavédelem emberei egy fényes-fémes monolitot fedeztek fel Red Rock Countryban november 18-án, miközben helikopterrel köröztek a magasban, hogy ránézzenek az errefelé lakó juhokra.

Videó is készült róla, ahogy a hatóság lemászik a völgybe, hogy megnézzék, mi az az izé. Egyelőre nem jöttek rá:

Már ez a videó is úgy néz ki, mintha valami ötvenes évekbeli scifiben császkálnának egyet az asztronauták valamiféle marsbéli tájon, aztán szépen, teátrálisan, de mindenképpen totál értetlenül járkálják körbe az oda kicsit sem illő ojjektumot.

Persze nem osztották meg a világgal, merre található a magyarázat nélküli monolit, mert nem akarják, hogy a nehezen, veszélyesen megközelíthető, messzi helyszín turistalátványossággá robbanjon. Ami persze azt a kérdést is felveti, hogyan cipelte ide a cuccot az, aki… idecipelte.

Naná, hogy az ügy nyilvánosságra kerülésével rögtön mindenki Kubrick 1968-as filmremekére, az Űrodüsszeiára asszociált, azaz erre a jelenetre:

A jó három és fél méter magas, három oldalú tárgyról egyelőre annyit állapítottak meg a szakemberek, hogy nem csak úgy odaejtették, masszívan be van az építve, ültetve, ásva, rögzítve a talajba.

Tehát valaki nagyon szerette volna, hogy ez ottmaradjon nagyon sokáig. Meg azt is, hogy lehetőleg azt higgyék róla, ez itt egy idegen civilizáció műve.

Remegve várjuk a fejleményeket!

Tűz tartalom 🔥