keresés menü

Bizarr jelenség: Puma cipők és longboardok virítottak Pest fekete egén

Durva, hogy ez lehetséges, még durvább, hogy sikerült megörökíteni. Tegnap este egy újszerű ábrázolási móddal találkoztunk, aminek köszönhetően az Urbanplayert is a szárnyai alá vevő Puma nyárzáró nagy deszkás bulijának egyik fotója új életre kelt. Először mutatjuk, mert még mi is csak zihálva kapkodjuk a levegőt, aztán elmondjuk, miként lehetséges ez úgy, hogy fotosoppról vagy bármilyen utólagos digitális bűvésztrükkről még csak szó sincs:

egipuma

Csak hogy legyen mihez odarakni, ez volt az eredeti fotó:

kicksrollin04

Szóval ez került fel a rakpart mellé tegnap néhány percre, illetve jó magasra, felfüggesztés és biztosítókötél nélkül, ilyen fényesen virítva. Mielőtt viszont bárki összetörné a fejét, eláruljuk, hogyan működik a dolog: a fenti képen nem látható főszereplő ugyanis egy irányított, repülő drón. Ez egy saját magához rögzített LED-csíkot mozgat, illetve húz maga alatt, ami a belé táplált fotó részleteit így lépésről lépésre, csíkonként húzza az égre. A virtuálisan kinyomtatott fotó egy hosszú záridejű kamera kijelzőjén válik csak láthatóvá.

Az ötlet egyébként a magentás telefonszolgáltatótól származik, Égi Galéria nevű tudományos-kreatív őrületükhöz pedig október 13-ig itt bárki csatlakozhat, aki a saját fotóját szeretné a fenti formában viszontlátni a főváros éjjeli egén.