keresés menü

Berobbanóban a bringázás Budapesten

Sziasztok-helósztok, nagykörúti bringasávra fanyalgók!

Megfordult a trend: nem alábbhagyott, hanem új lendületet kapott a kerékpáros növekedés az iskolakezdés hónapjában Budapesten. A kerékpárszámlálók szerint nem kevesebbet, hanem többet kerékpároztak a fővárosiak, mint augusztusban – közölte a Magyar Kerékpárosklub.

De közölt egy konkrét grafikont is, amiről gyönyörűen leolvasható, hogy az ősz első hónapjában a – nyilvánosan elérhető – budapesti bicikliszámlálók látványos, átlagosan 35 százalékos növekedést mértek az egy évvel korábbihoz képest. Legnagyobb nyertes a Csepelre vezető Weiss Manfréd úti kerékpárút, ahol 59%-kal bicikliztek többet a tavaly szeptemberihez viszonyítva.

Még hogy nem éri meg fejleszteni a kerékpáros infrastruktúrát – hát dehogynem, hisz láthatóan minél jobb a helyzet, annál többen veszik elő a drótszamaraikat:

Második hullám: soha nem látott biciklis forgalomnövekedést mértek szeptemberben Megfordult a trend: nem alábbhagyott,…

Közzétette: Magyar Kerékpárosklub – 2020. október 7., szerda

Persze, tegyük hozzá, mindehhez komolyan hozzájárulhatott a Covid-szitu is, talán kevésbé mernek az emberek tömött buszokon egy levegőt szívni, de a tény ettől még tény marad: több a bringás, ami mindenképpen jó jel.

Tűz tartalom 🔥