keresés menü

Berlinben már a kakaó az új kokain

“Emberek százai táncolnak órákon át egy berlini pinceklubban, ahol szabad a rave, az anyag pedig, amit használnak, az egzotikus trópusokról származik. Azt mondják, agydobbantó érzést okoz és egy tonnányi energiát, eleget ahhoz, hogy fogyasztóját egy Energizer-nyuszivá változtassa. A cuccot lenyelhetik, megihatják, de fel is szippanthatják. Talán neked is ismerős a neve: kakaó” – indít az Ozy ebben a cikkében.

Hát így állunk: a gasztronómiában elért szuperkaja-státusz után a csokoládé legfontosabb alkotóelemét már partidrogként is alkalmazzák. Állítólag. Hogy mennyien, arról nem szól az írás. Arról igen, hogy nem torzítja el a valóságot, mint a klasszikus kábítószerek, hanem felerősíti a már meglévő élményeket.

Mindenesetre már üzleti vállalkozás (Morning Gloryville) is működik, ami Londontól New Yorkig olyan bulikat szervez, ami kakaós italokkal és kakaós pirulákkal tömi meg a bárpultjait. A belga csokoládékészítő Dominique Persoone pedig már invesztált egy olyan eszközbe is, ami megkönnyíti a kakaó orrba juttatását.

Az ügy támogatói azt állítják ráadásul, hogy kevés potensebb cucc van, mint a nyers, szűz, felütetlen kakaó. Endorfin a vérben, magnézium az izmoknak, üdv a szép új legális kábó kapujában! Amiről a 36 éves, bulinként nyolc grammot, kevéske mézzel, fahéjjal és agave sziruppal meghintve felpippantó Ruby May azt állítja,

“olyan, mint egy csészényi finom, érzéki ölelés.”

Egyébként nem ne gondoljuk akkora újdonságnak, amekkorának hangzik: időszámításunk előtt 1900 környékén már a Mokaya-törzsek a mai Mexikó területén folyékony kakaót erjesztettek, az aztékok pedig egyenesen valutaként alkalmazták. Tudhattak valamit.

Tűz tartalom 🔥