keresés menü

Itt egy játék, amiben Pharrell-lel versenyezhetsz az óceánok tisztaságáért

Pharrell a G-Star Raw nevű ruházati branddel közösen adott ki egy ingyenes okostelós játékot, aminek a célja az, hogy felhívják a figyelmet az óceánok szennyezettségére és megváltoztassák az emberek attitűdjét ezügyben. Pharrell így mesélt a missziójukról:

“A célunk a tudatosság növelése. Aki játszik ezzel a játékkal, az nem fog többé műanyag palackot dobni az óceánba.”

És hát tényleg nem is kéne, mert ahogy a Battle For Big Blue nevű játék elején is megtudhatjuk, már hatszor annyi műanyag van a nagy vízekben, mint élőlény.

Az androidos és iPhone telókra is letölthető app egyébként egy ilyen bármikor bekapcsolható időelütő játék. Egy polipot kell navigálnunk Pharrell zenéjére úgy, hogy a szemetet kipöcköljük a tengerből, közben figyelve arra, hogy ne ütközzünk neki más állatoknak. Először az Indiai-óceánt kell megtisztítanunk, aztán jönnek a nagyobb és nehezebb vizek.

Játszhatunk egyedül, kihívhatjuk az ismerőseinket Facebookon keresztül, illetve ami a legviccesebb, Pharrell-lel is megmérkőzhetünk. Emellett azt is megnézhetjük, hogy a G-Star Raw miként alakítja át a tengerekből kihalászott műanyaghulladékot farmernadrággá.

Indulhat a játék!

(via psfk)