keresés menü

Azok a brók, akik energiaitalt isznak, hajlamosabbak a tahóságra

2015/11/30 hétfő 18:23
Urbanplayer        hip

Egy nemrég közzétett kutatás ugyanis összefüggéseket fedezett fel a sudribunkó jellegű, maszkulin sztereotipizálás és az energiaitalfogyasztás között.

A Health Psychology szaklapban publikált vizsgálatot a University of Akron és a Texas Tech University kutatói végezték el 467 férfin, akiket a Craigslistről és pszichológia-hallgatók közül szedtek össze. Aztán különféle , természetesen kellően profán állításokról kérték ki a véleményüket, úgy mint például

Majd pedig olyanokról, hogy:

És persze kikérdezték őket energiaitalozási szokásaikról is, valamint megérdeklődték, hogy vannak-e gondjaik az alvással.

Az eredmények gyakorlatilag egybevágtak azzal, amit ez a fiktív energiaitalról készült viccreklám a maga módján már elmondott:

Azaz:

a magukat nagyon férfinak tartó – vagy tartani akaró – férfiak, akik a fenti kijelentésekre sűrűn bólogattak, többet néznek ki egy energiaital hatásaiból, ezért az átlagnál többet is isznak belőle (ezért nagyobb számban észlelnek alvászavarokat is, de most mi nem erre akarunk rávilágítani, hehe).

Érdekes ugyanakkor, hogy a 32 évesnél idősebb férfiak körében már nem játszott ez a macsóság-energiaital kapocs, Ronald Levant, a kutatás vezetője szerint alighanem azért, mert ők már nem érzik, hogy bármit is bizonygatniuk kéne.