keresés menü

Az öt legjobb budapesti terasz, ami csak arra vár, hogy kivedd a hozzá tartozó lakást

Akárki is élt már erkélyes vagy teraszos lakásban, az tudja, hogy egy jól elhelyezett balkon egész béna lakásokból is királyi otthont csinálhat. A nyári hasznát aligha kell ecsetelnünk, télen pedig fantasztikus, ahogy az ablakon kinézve azzal vigasztal minket, hogy nem tart örökké ez a zimankó és jönnek majd újra a nagy nyáresti kiülős bulikák és végtelen beszélgetések.

Az erkélyeket általában felezett négyzetméter áron számítják, ez azonban csak cinkos összekacsintás annak tudatában, hogy ezeknek a kint és bent közti zónában elhelyezkedő részeknek az értéke felbecsülhetetlen. Kiadó lakás esetén ráadásul sokszor nem is igazán lehet érezni az erkély felárát.

Nekünk most az alább bemutatott erkélyek és teraszok voltak a kedvenceink az Otthontérkép kínálatából, de érdemes körülnézni bárkinek, aki ilyesmi váltáson töri a fejét, mert szép számmal vannak további, nem kevésbé impozáns teraszokkal bíró lakások.

5. Brassó út, XI. kerület

Egy százötven négyzetméteres, ötszobás bulihodály nem is lenne bulihodály enélkül a tíz négyzetmétres erkély nélkül. Panoráma, befogadóképesség és a méret is egyaránt tökéletesek, ha sokan költöznétek, ez igen jó megoldás lehet.

4. Danubius utca, XIII. kerület

Ehhez a luxuspanorámához egy háromszobás lakást kell kivennünk, de a bérleti díjat három főre osztva már majdnem garzonáron élvezhetjük a Duna egy mutatós részletét nyár esténként.

3. Pálos utca, II. kerület

Ez annak az esetnek a prototípusa, amikor a terasz adja meg a kacsalábon forgó életérzést egy egyszerű lakásnak. Ezzel az kecóval tényleg nem kell mást tenni, mint kivenni és kiülni a tetőteraszra egy üveg hideg sörrel.

2. Guyon köz, II. kerület

Nem, nagyon nem szükséges egy erkélynek hatalmasnak lennie, sőt bizonyos esetekben egy kisebb még jobb is tud lenni. Ez például annyira hangulatos, hogy muszáj volt feltennünk a dobogó második fokára.

1. Bástya utca, V. kerület

Egy nagyszerű kétszobás, felújított kislakás is tartozik ehhez a 35 négyzetméteres tetőteraszhoz, ami a Kálvin tér közelében található négy emelet magasban. Ennél elképzelni is kevés jobb dolgot tudnánk.

(via Otthontérkép)