keresés menü

Az IKEA szerint eljön az idő, amikor ilyen guruló kávézókkal megyünk majd munkába

Kávézó, kerekeken

Ezt a fenti kérdést tette fel magának a svéd bútorgyár, majd a kérdést ráeresztette a Space10 nevű kutatási-fejlesztési részlegére. Ami aztán szépen előállt az alábbi önvezetőjármű-ötletekkel, a f°am Studio kreatívügynökség szíves közreműködésével.

A Spaces On Wheels projekt azt képzeli el, mi mindent lehet kezdeni a maguktól közlekedő kocsikkal, jobban mondva bennük, ha nem csak ülni akarunk. Bennük.

Farm, kerekeken: ez itt például elvinné az egészséges rostokat mindenhova
Egészségügyi ellátás, kerekeken: házhoz megy a kórház, nem pedig fordítva
Hotel, kerekeken: ezt az ötletet azzal indokolják, hogy a repülés óriásit növel a szénlábnyomunkon, itt meg zöldenergiával gurulgatunk. Kérdés, hogy hova. És nem akarnánk-e ezt az utat inkább másképpen megtenni. A leggyengébb lábakon álló ötlet, de értjük, hogy mi a motiváció mögötte.
Iroda, kerekeken: a dugóban elvesztegetett időt visszahozni mozgó munkaállomással, ahol el tudunk végezni addig is több kis feladatot? Ez mondjuk elég jó, talán a legerősebb elképzelés. Kérdés, hogy nem hányjuk-e le a monitort kanyarodás közben.
Videojátékos játszószoba, kerekeken: VÉGRE VALAMI!!!!!
IKEA, kerekeken: nyilván ezt is elképzelték: az emberek szeretnek online is vásárolni, de szeretik megnézegetni is a dolgokat vásárlás előtt. Ez a hibdrid valahova a kettő közé lövi be magát. Shop on Wheels!

Az biztos, hogy valid ötlet átgondolni, mi kerüljön az autózás jövője nyomán elvesző funkciók (azaz az odafigyeléses vezetés) helyére, hiszen az A-ból B pontba eljuttatást elvégzi a jármű saját intelligenciája. Ha nektek van még ötletetek, kommenteljétek be a vonatkozó Facebook-poszt alá!

(via Curbed)