keresés menü

Az éjszakázásban is segít ez a készpénzes cécókat kiváltó mobilapp

Tavaly vezette be a Simple nevű mobilszolgáltató-, és bankfüggetlen alkalmazását az OTP Mobil, amely a szórakozás közben felmerülő, készpénzes fizetéssel járó kellemetlenségeket hivatott áthidalni. A bankkártyás és utalványos fizetés mellett ráadásul a Simple appban is létrehozhatunk egy saját, jelszóval védett egyenleget, ami tovább egyszerűsíti a procedúrát. Az alábbi területekkel szolgáltatások találhatók az alkalmazásban:

2015-02-04-08-37-55

  • Ételrendelés: Egyelőre szűkebb kínálattal, de hasonló felületet ad, mint a népszerű kajarendelős gyűjtőoldal. Kipróbáltam: gyors, átlátható és az opcionális köretválasztás is ugyanúgy ment.
  • Mobilpincér: Ez az alkalmazás legizgibb része. Ahelyett, hogy zsiráfként nyújtogatnád a nyakad a pincér után csúcsidőben, QR-kód segítségével rögtön a kasszáig lőheted a rendelésed, majd a szervírozásnál le is tudhatod a fizetést – akár borravalóval megfejelve. (Bár ez utóbbi kicsit a készpénzes világ fattya, a hálapénzhez hasonlóan. Így kicsit szembemegy a Simple feltételezhető társadalmi vállalásával. Vagyis: a sírba a készpénzzel!)
  • Italautomaták: Országszerte több száz QR-kóddal ellátott kóla- és melegital-automatánál tudjuk elkerülni az aprókkal való bénázást, vagy a készpénz hiányát, ráadásul még kedvezményt is kapunk.
  • Mozik: A többesszám itt megelőlegezett, hiszen Budapesten egyelőre csak a Corvin mozi kínálatából tudunk válogatni. Klik-klik, majd sorban állás helyett csak felmutatjuk a telefonunkkal a vonalkódot a kapunál, és el is foglalhatjuk az előzetesen kiválasztott székeinket.
  • Jegyvásárlás: Itt pedig koncertjegyeket és színházjegyeket vásárolhatunk. A mozihoz hasonlóan itt is prímán működik a helyválasztás, és elég gyorsan frissül is a kínálat, ha van valami új esemény.

Már az app bevezetésekor jelezték a fejlesztők, hogy ezzel nincs megállás, olyan újabb lehetőségekkel fog bővülni a Simple, mint a party keresés, az autópályamatrica-vásárlás, a parkolás fizetése vagy a taxirendelés. Ezek közül most vegyük górcső alá a partykereső-funkciót.

Ez a kiegészítés a korábbiakkal szemben nem nyújt fizetési lehetőséget, hanem a Simple által gyűjtött adatbázisból, helyadatok segítségével

a környékünkön található szórakozóhelyek kínálatát mutatja, de akár kategóriák, dátum és kulcsszó szerint is kereshetünk:

Ha nem is teljes, de mindenképpen impozáns a lista.

Amennyiben tehát lövésünk se lenne, hogy merre tovább mozi vagy vacsi után, egészen biztosan tud segíteni ez a kiegészítés. És nem csak Budapesten, mert a kínálat országos!

És az esti bulikeresés még nem minden, a Simple az autózásba is beszáll: a Parkolás és az e-Matrica funkciók segítségével rendezhetjük akár a parkolási díjunkat és vásárolhatunk országos, vagy megyei autópályamatricát. Így szórakozhatunk és autózhatunk és hazaérést követően ételt is rendelhetünk rögtön.

A Simple egyelőre nem tökéletes alkalmazás. Az a bátor vállalkozás azonban, hogy a millió app világában egy felületre próbálják terelni legalább azokat, amik a városi életben szóba jöhetnek, minimum megéri a respektet.

Innentől ugyanis a felhasználókon múlik minden. Ha a Simple-aktív szpotokon tudatosan ezt a fajta fizetési módot forszírozzuk, akkor a többi kedvenc – egyébként a Simple-nek is ajánlható – helyünk is kiépítheti ezt az infrastruktúrát,

és végre együtt mehetünk a sorban állások, készpénzes nyomasztások nélküli, vidámabb jövőbe!

(Letöltés: Android / iOS)