keresés menü

Az angol fesztiválok elkezdték betiltani az “eldobható” sátrakat

A hatvan angol fesztivált tömörítő Független Fesztiválok Szervezete indított egy kampányt azért, hogy az idei szezonra elejét vegye a zenei fesztiválokkal járó sátorszennyezésnek.

A becsléseik szerint a fesztiválozók tíz százaléka ahelyett, hogy többször használná a sátrát, kényelmi megfontolásból inkább csak otthagyja, ahol felverte. Ezzel egy darabbal máris hozzájárult ahhoz a 250 ezer sátorhoz, amivel a fesztiválszezon után valamit kezdeni kell. És ez csak az Egyesült Királyság.

Bevett gyakorlat, hogy jótékonysági szervezetek vesznek át ezekből a sátrakból, de ez olyan mennyiség, hogy ennyit ők sem tudnak átvenni, úgyhogy a nagy részük a hulladéklerakóba megy.

Ezért arra kérnek mindenkit, és ezt mi is megszívlelhetjük itt a Kárpát-medencében, hogy ha másnapos is az ember, legyen már még tíz percre akkora legény, hogy összecsomagolja a sátrat! Aztán jövőre majd milyen jó lesz, hogy nem kell érte elmenni a túraboltba.

***

És hogy legyen itt valami a szívószál-fóbiásoknak is: egy átlagos sátor 8750 műanyag szívószálnak felel meg. Segítünk, ahhoz pontosan 8750 pinakoladát kell meginni. Szóval, na!

innen