keresés menü

Az amerikai fiataloknak több mint fele már nem is randizásra használja a Tindert

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Tinder jóval túlmutat az elsődleges funkcióján, elég csak arra gondolni, hogy a jobbra-balra húzogatós sémával egy csomó más applikációt inspirált.

Most pedig egy diákmunkákban utazó cég készített egy felmérést az amerikai egyetemisták tinderezési szokásairól. És olyan adatok jöttek ki nekik, amik arra engednek következtetni, hogy a Tinder már nem pusztán egy randizós applikáció.

Mivel az emberek általában nem szokták nagy dobra verni, ha az ismerkedésnek ezt a módját választják, ezért a következő számokat inkább irányjelzőnek tekintsük, mintsem kőbe vésett tényeknek.

A főiskolás korú amerikaiak 58 százaléka vallotta azt, hogy soha nem használta a népszerű randiappok egyikét sem. A többieknek 27 százaléka vallotta azt, hogy komoly kapcsolatot keres a Tinder és a társai segítségével, mindössze 20 százalék az, aki az egyéjszakás kalandokra megy rá,

és – dobpergés – 53 százalék pedig szimplán barátkozásra használja.

Okés, lehet, hogy ennek az 53 százaléknak valamekkora része alapvetően nincs ellenére, hogy több is történjen, ha úgy van. Az viszont ezek szerint biztosra vehető, hogy a közönségének egy jelentős csoportja barátkozásra használja a Tindert, tehát egy olyan dologra, ami az applikáció kitalálóinak feltehetően nem volt célja.

Ha valaki minket kérdezne ennek okairól, akkor szerintünk ennek az lehet az oka, hogy a néhai MySpace és MSN helyét nagyjából betöltő Facebook egy sokkal kevésbé ismerkedős felület lett, mint azok, tehát kevésbé alkalmas arra, hogy új és izgalmas embereket találjunk. A Tinder pedig ha akaratlanul is, de elkezdte pótolni ezt a hiányosságot. Persze nem egyedül, mert például a Tumblr is tök jó erre.

(via complex)

Tűz tartalom 🔥