keresés menü

2016-os antihatáridőnapló azokért a programokért, amikre mindig csak vágysz!

Urbanplayer: – Mondhatjuk azt, hogy a Slow Budapestnek a bibliája az Anti-határidőnapló?

Krajcsó Nelli: – Nem hívnám Bibliának, de értem, mire gondolsz. Az Anti-határidőnaplót egy insprációnak szánjuk a slow mozgalom iránt érdeklődőnek, és azoknak, akik szeretnének csökkenteni a hajszoltságukon. A napló a tevékenységünk esszenciája, viszont amíg mi több szinten foglalkozunk a programjainkon a gyors és lassú kérdésével, addig ez a napló ennek egy szeletét képviseli. Coaching módszerrel segítjük az embereket egy-egy téma feldolgozásában, célunk, tanácsokat is adunk és hatására változik a szemlélet a témában, és növekszik az önrefelxiós képesség. Ezek mind a lassítást segítik.

UP: – Arról mesélnél picit, hogy miben más ez, mint egy sima határidőnapló? 

KN: – Abból az elgondolásból született, hogy a határidőnaplóba mindig csak a muszáj és stresszelő programokat írjuk be.

Ez a napló a stresszmentesítésben segít, konkrétan abban, hogy a feltöltő, mosolyt, pihenést hozó programok is bekerüljenek.

Ezek szoktak általában a prioritási listánk alján lenni, így általában mindig csak vágyunk rájuk, de sosem tesszük meg őket.

UP: – A tavalyihoz képest változtattál valamin?

KN: – Igen, több mint száz visszajelzés alapján fejlesztettük tovább a naplót. Változott a napló mérete, nagyobb lett, és nagyjából egy centivel keskenyebb. Könnyebb lett, mert kevesebb oldalon oldottuk meg az írásokat, és a fedőlap sem túl vastag. Immár újrapapírra nyomtattuk ki az oldalakat, és a négyből egy borító teljesen fenntarthatóan készült, így kevésbé terheljük a környezetet. Több motivációt és hasznos háttérinformációt nyújtunk a havi tematikáknál, és minden héten emlékeztetünk a slow kihívásodra. Szinte az összes helyi és szezonális zöldséget és gyümölcsöt megtalálod a naplóban hetekre lebontva. Ezek mellett gyári készítésű lett a naptár, hogy jobban bírja az egy évig tartó használatot, és mi is több embert tudjunk kiszolgálni.

UP: – Legutóbb alighanem a Slow Hét kapcsán írtunk a mozgalomról. Azóta milyen fejlemények vannak, mikkel készültök jövőre?

KN: – Szakmai fejlesztésen megyünk keresztül, Sudár Györgyi, coach-művészetterapeuta-pszichológus hallgatóval és Farkas Martin, szintén pszchológus hallgatóval azon dolgozunk, hogy a 2016-os évben komplex program-tréning-workshop kínálatot nyújthassunk a különböző érdeklődőknek. Éppen összeállítás alatt van egy nagyszabású kérdőív, aminek kitöltetésével még jobban meg fogjuk érteni a gyors és lassú témáját. Nagyon izgalmas időszak ez nekünk! Ezen felül még üzleti fejlesztésen is keresztül fog menni a Slow Budapest, erről még nem tudok érdemben nyilatkozni viszont.

 

Kéne egy ilyen neked is, vagy valakinek ajándékba? Akkor erre találod a slow-webshopot.

Tűz tartalom 🔥