Minden trend eljut oda egy idő után, hogy már valami nagyon szemelkerekítő baromsággal kell előállni ahhoz, hogy odafigyeljenek rá az emberek. Ha az lenne a címben, hogy kézműves söröző nyílt a Kazinczy utcában, talán te se jutottál volna el idáig.

De nem ez történt, hanem az, hogy egy ausztrál sörfőzde a bálnák által kihányt ámbra felhasználásával főzte meg a végül Moby Dick Ambergris-re keresztelt sörét. Így néz ki a megszilárdult alapanyag a Robe sörfőzde fotóján:

Az ámbra egész pontosan a bálna gyomrában képződő anyag, amit az állat időnként felöklendezik, bele a vízbe, aztán ez a partokon szépen össze tud gyűlni. És egyébként mivel alapból büdös, nagy higításban viszont különlegesen kellemes bukéjú, és azért mégsem lehet minden parton belebotlani, és segít megkötni a szagokat, az illatszeripar akár húsz dollárt is megad egy grammjáért (főleg emiatt is vadásznak a bálnákra).

Szóval míg eddig csak a parfümgyártásban használták, most egy enyhén halízű, karamelles-édeskés sör is van már belőle a bevállalósabb ausztrál arcok nagy örömére.

(via)

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)