keresés menü

Angliában egy maszturbálós számmal hekkelget valaki egy rádióadót, a hatóság tehetetlen

Azon a szinten áll az ügy, hogy már az állami kommunikáció-szabályzó szervezet, az Ofcom is komolyan a kalóz nyomába eredt, aki rendszeresen átveszi a Mansfield 103.2 frekvenciáját, hogy bejátssza Ivor Bigguntól a The Winker’s Songot. Múlt hónapban például legalább nyolcszor került adásba az egyébként a hetvenes években született szám.

Néhányan ugyan viccesnek találják, hogy időről időre felcsendül a rádióadó szórásában a maszturbációra vonatkozó szót 36-szor citáló dal, de a családosok már aggályaikat fejezték ki az ügyben. A családi műsorokban is előkerülő számról a Mansfield 103.2 egyik munkatársa az is elmondta a Guardiannek, hogy

Egyes szülők elmondása alapján a gyerekeik már szokták dúdolgatni a Winker’s Songot.

Az ügyben nyomozó Ofcom tájékoztatása szerint mindössze egy kis adóvevőre van szükség a kalózkodáshoz, illetve ahhoz, hogy közel kerüljünk vele a közvetítés kiindulópontjához. Ez pedig a trollnak könnyebbség, a hatóságok számára azonban nehezebbé teszi a delikvens beazonosítását.

Noha most mindössze egy viccről van szó, az eset azonban arra is felhívja az Ofcom figyelmét, hogy kicsit tovább gondolva például terroristák is sugározhatnának köznyugalmat megzavaró üzeneteket.

Egyébként ha valakit elkapnak, két év börtönt és további pénzbírságot kaphat. Ez azonban nem túl gyakran történik meg, mivel ahhoz meglehetősen nagy teljesítményű adó kell, hogy bárhonnan lehessen efféleképpen kalózkodni. Tehát túlságosan azért nem kell aggódni.

(via)

Tűz tartalom 🔥