keresés menü

Angliában az Y-generáció fele takarítókat alkalmaz, mert túlságosan elfoglaltak a takarításhoz

Legalábbis ezt írja a Telegraph több felmérésre hivatkozva. Meg azt, hogy korábban az ilyesmi elképzelhetetlen volt egy huszon-harmincéves ember számára, de hát az idők és a normák is változnak.

A brit Esure nevű biztosítási cég adatai szerint az utóbbi öt évben a rendszeresen alkalmazott takarítók száma 25 százalékkal megugrott, az alkalmazók többsége pedig fiatal felnőtt, akik egy-két szobás lakásokban laknak. A Helpling.com nevű takarítóközvetítő oldal is ugyanerre jutott: a 25-34 évesek negyven százaléka vagy eleve másra bízza az otthonának puccba vágását, vagy éppen ilyen embert keres.

Az ilyen takarítós startupoktól – amikből egyre több van – okostelefonon át, már egy korsó sör áráért is lehet felbérelni takarítót. A Helpling vezetője, Sam James egyébként megvédi azokat a fiatalokat, akik így tesznek:

“Nehéz kritizálni valakit, aki megkeresi a maga pénzét, aztán a szabadidejében inkább szeretné jól érezni magát.”

Vagyis nem takarításra fordítja azt, hanem inkább megbíz vele valakit.

Kevin Hipkins, a Mollymaid nevű hasonló vállalkozás igazgatója szerint ma már nem a hetvenes években járunk, amikor luxusnak számított az ilyesmi, és a nők igyekeztek szupernőknek mutatni magukat, akik képesek mindent elvégezni a háztartásban.

“Manapság nem az a szupernő, aki minden héten csillogóra suvickolja a házat. Mert fontosabb dolguk is van.”

Azért ezzel nehéz nem egyetérteni.

(Nyitókép)

Tűz tartalom 🔥