keresés menü

Amerikában már Donald Trumpnak is nevezik a kristály meth-et

Oké, hogy az USA összeesküvéselmélet-hívő, klímaváltozásban nem hívő, a tulajdon feleségét semmibe vevő, a világot alig értő, suttyó vezetőjét nevezik úgy a háta mögött, hogy Narancs Ügynök meg Mangó Mussolini, de azt talán kevesen tudták eddig, hogy a polgári nevének van egy alternatív jelentése is: kábósok használják akkor, amikor metamfetamint akarnak vásárolni.

Ez egy, az Addictions.com-on megjelent kutatásból derül ki, ami az egyes szerekre használt kódnevekről szól, meg arról is, hogy minél fiatalabb valaki, a dealerek annál inkább megkövetelik tőle, hogy ezeket a titkos elnevezéseket használja.

Trump neve egyébként a meth-re használt kifejezések toplistájának tetején foglal helyet: 226 emberből nyolc használta ezt a kódot, ami nem tűnik soknak, de még így is a leggyakoribb.

Egyébként nem ő az egyetlen amerikai celeb, akinek a neve egy tudatmódosítót is jelent, a demokraták frakcióvezetője, Nancy Pelosi például az LSD szinonimája, Nixon néha egyenlő a fűvel, az eki nem meglepő módon olykor Malcolm X, a gombához pedig még egyértelműbben kapcsolódik a videojátékból ismert csőszerelő, Mario neve (aki ugye a gombától kap varázserőt – üdv, Captain Obvious).

Logan Freedman, az eredmények mögött álló egyik kutató felhívja ugyanakkor a figyelmet, hogy ez az egész nem kifejezetten az amerikai elnökről szól. A kábítószerkereskedelmi szleng mindig keblére öleli az éppen aktuális forró témákat, és mivel most éppen mindenki Trumpról beszél, ezért könnyű így elkerülni a rendőri rajtaütést.

A felmérést egyébként 2000 ember részvételével végezték el, akik közül mindannyian volt, vagy jelenlegi droghasználók.

(via)

Narancs ügynöknek nevezte Donald Trumpot erős Grammy-fellépésén a Tribe Called Quest