keresés menü

Angol tudósok a jövő alkoholjával kísérletezenek, amitől nem lesz másnapos az ember

David Nutt, a londoni Imperial College professzora (akit korábban a kormány azért rúgott ki tanácsadói státuszából, mert azt találta mondani, az eki veszélytelenebb, mint a lovaglás) az Independentnek számolt be arról, hogy az alkohol történelmi megreformálásán dolgoznak.

Elmondása szerint az egész dolog kiindulópontja az agykutatásban gyökerezik. Ma már ugyanis egészen pontosan lehet tudni, hogy az alkohol az agynak mely részét stimulálja pozitívan. Az alcosynth-tel pedig éppen az a cél, hogy méreganyagoktól mentesen, úgy utánozzák le ezt a folyamatot, hogy a kellemetlen mellékhatásokat elkerüljék.

“Meglesz az örömöd anélkül, hogy ennek a májad vagy a szíved látná kárát.”

Sőt, ebből elképzelésük szerint olyan sem lesz, hogy valaki túl sokat igyon belőle: úgy tervezik kivegyészkedni az elegyet, hogy az ötödik pohár után a hatása már ne gyűrűzzön tovább.

Nutt professzor

Rossz hír viszont, hogy még annyira gyerekcipőben jár a kutatás, és az egész téma jogi vetülete is kérdéseket vet fel, hogy Nutték saját bevallásuk szerint is az unokáink jobb jövőjéért dolgoznak. Egész konkrétan azt jósolja Nutt, hogy ha minden jól megy, akkor olyan 2050-re lehetséges a teljes átállás az alkoholról az alcosynthre.

(via)

Tűz tartalom 🔥