keresés menü

A londoni bár, ahol már anélkül elkezdesz berúgni, hogy kirendelted volna az első felest

Egyszer egy ismerősöm elmesélte, hogy járt Németországban egy titokzatos klubban, ahol a terem négy pontjából gandzsafüstöt fújtak a jelenlévőkre. De ez nem sokat számít, mert ő kicsit sok bélyeget evett meg életének egy korábbi szakaszában, szóval az igazságtartalomban okkal lehet kételkedni. Most viszont Londonban tényleg csináltak egy italozóegységet, ahol már pusztán a levegőtől beindul a bódulat. Igaz, itt nem az indiai kender a főszereplő, hanem az alkohol.

A – figyelem – ízalapú kísérleti dizájnban utazó Bombas & Parr kreatívjai régi álmukat valósították meg a Borough Marketnél: szeszből álló aeroszolos felhő fogadja a szórakozóhelyükre belépőket.

Oldalukon még azt is leírják, hogy 1:3-as arányban kapjuk az arcunkba a legfinomabb koktélokat,

ez pedig a tüdőnkön és a szemgolyónkon át történik.

londonhedonistabar10

Ők nem először csinálnak ilyen érzékszervi határokat feszegető őrületet, legyen szó gyümölcsízű tűzijátékról vagy lávával főzésről, és be is vallják magukról, hogy menthetetlen hedonisták.

Az Alcoholic Architecture-t pedig sikerült annyira intenzív élménynek előállítaniuk, annyira potens lett az elegy, ami a levegőbe kerül, hogy a kedves érdeklődőknek konkrétan egyfajta vegyvédelmi köpenyt kell magukra húzniuk, hiszen nem akkora buli sem a bőrnek, sem a nyálkahártyának, ha folyamatos viszkipermet éri.

Ráadásul 40 százalékkal gyorsabban zajlik le a berúgás, mintha pohárból innánk meg ugyanazt az adott mennyiséget.

Külön rokonszenves egyébként, hogy a placcot telerakták mindenféle tikibáros-giccses elemmel, hiszen az alkotók is hisznek Picasso szavaiban, miszerint a jó ízlés a kreativitás gyilkosa. Szóval adott összegért cserébe a felnőttek olyan játszóteret kapnak, aminek az emlékét egy életre zsebre teszik. Alig várjuk a budapesti kirendeltséget!

És akkor még pár kép:

(via FastCoDesign)