keresés menü

Az Airbnb megpróbálja szétzavarni a turistalátványosságok körül tülekedőket

Az Airbnb vezérigazgatója, Brian Chesky San Franciscóban mutatta be az okostelós alkalmazásuknak a nyárra érkező frissített verzióját, amivel az ígéretek szerint sokkal könnyebb lesz megtalálni a sok közül a nekünk leginkább megfelelő szállást.

Az új app segíteni fog például abban, hogy a vendég a saját profiljához passzoló vendéglátóhoz és számára releváns környékre legyen irányítva, sőt a vendéglátók összeállíthatnak direkte az ő környékükre szóló útmutatókat.

“Az emberek 86 százaléka azt mondja, azért használják az Airbnb-t utazásaikhoz, mert úgy akarnak élni, ahogy a helyiek”

– húzta alá Chesky a Live There című kezdeményezésük lényegét. A tavaly decemberben már 25 milliárd dollár értékűre taksált Airbnb ezzel két legyet ütne egy csapásra, egyrészt tehermentesíthetné némiképp azt a néhány turistalátványosságot, ami az összes “top 10 dolog, amit látnod kell” típusú listákon van forgatva.

És ami még fontosabb, segítené az utazókat a számukra teljesen új, idegenként nehezebben hozzáférhető, autentikus szpotok felfedezésében, vagyis azt akarják, hogy ne egy listáról húzkodjuk a látnivalókat egy idegbeteg tömegben, hanem fedezzünk fel új dolgokat. Hogy többé ne legyen ilyesmi:

(via / nyitókép)

Tűz tartalom 🔥