keresés menü

A világ legveszélyesebb fagylaltja előtt alá kell írnod egy papírt, hogy tudod, mire vállalkozol

A Valentin-nap egyes helyeken a csoki-eper-pezsgő bűvkörében telik, de egy glasgow-i fagyizó emelte a tétet, azaz beemelte a híres Carolina Reapert az egyik receptjébe. Erről csupán annyit kell tudni, hogy a világ legkegyetlenebb paprikája, brutálisabb, mint a rendőrségi paprikaspray, ötszázszor olyan magasan van a paprikák erősségét mérő Scoville-skálán, mint a Tabasco szósz.

Ebből készült most az Ördög lehelete nevű fagyi, aminek kirendelésekor alá kell írni egy papírt, hogy a próbálkozó elmúlt 18, és tisztában van vele, hogy egészségügyi baja eshet, sőt, életveszélybe is kerülhet.

Egy angol vlogger lefilmezte magát, ahogy teszteli a tüzes édességet, amiből úgy kandikálnak ki a luciferi paprikák, mint cuki gyertyák a születésnapi tortából. Nem nehéz kitalálni, mi lett a vége: “ez nem volt egy túl okos ötlet.”

Egyébként a fagylalt neve eredeti nyelven hangzó neve Respiro del Diavolo, éspedig azért, mert a receptet olaszok találták ki még 1936-ban, innen jutott el Glasgow festői városába.

(via Delish)