keresés menü

A jövő Ikeájából üres kézzel fogsz hazamenni

A hamarosan nyíló új manhattani store lesz az első olyan, amiből konkrétan nem lehet majd elvinni semmit sem. A 2019 tavaszán nyíló új áruházat ugyanis sokatmondóan Ikea Planning Studionak hívják majd, és a fogyasztók “felfedezhetnek, kiválaszthatnak és megrendelhetnek termékeket, amiket házhoz szállítanak majd nekik, mert egy nagyváros lakói épp ezt szeretnék” – áll a sajtóközleményben.

Magyarul nem kell, azaz nem is lehet majd kasszák előtt kígyózni behemót kartondobozokkal, majd azokkal elakrobatikázni az autóig, hanem leadni az álomrendelést, aztán várni a csengő berregését otthon.

Ikea áruház a brooklyni Red Hookban

A svéd bútoráruház 999 Third Avenue-n nyíló új egysége egyébként könnyen úttörő lehet ezen a fronton: manapság, amikor minden talpalatnyi négyzetméterért meg kell küzdeni egy metropoliszban, és fogynak a lakások, mint a Hold a keleti égbolton, egyszerűen luxus is és felesleges is egy belvárosi helyen hatalmas raktárakat fenntartani, nagy dolgokat tárolni.

A jövő a kis üzleteké, ahol szupergyors és adekvát szoftverekkel tervezgethetünk, élethű szimulátorokban tesztelhetünk termékeket, aztán házhoz hozza nekünk az, akinek ez a dolga. Tudnánk így élni.

(via Curbed)