keresés menü

A jó öreg Photoshop és társai után most egy festőappot dob piacra az Adobe

“A rajzolás a legtöbb ember első kapcsolódása az alkotáshoz. Minden nagy festmény, épület, szobor vagy mozifilm egy rajzzal kezdődött. (…) Ahogy a mesterséges intelligencia egyre inkább átveszi a monoton feladatainkat, a kreativitás marad az az emberi minőség, ami megkülönböztet minket. Hogy az agy és a kéz közötti kreatív csodát tovább kovácsoljuk, a digitális nemzedéknek digitális eszközre van szüksége, ezért egy erős és szofisztikált applikációt fejlesztettünk” – írja Scott Belsky, az Adobe egyik nagy embere az Adobe blogján.

Így néz ki működés, azaz bocs, működtetés közben, hisz emberi kéz nélkül itt sem történik mágia, ahogyan egy festővászon esetében sem:

A legjobb benne, hogy az alkalmazás leutánozza ugyanazokat az anyagok közötti kémiai reakciókat, amik a valóságban is megtörténnek egy festményen, ehhez

kutatók hosszan tanulmányozták ezeket a folyamatokat, például hogy hogyan ivódik be a vízfesték egy pamutalapú papírba, vagy hogyan köt meg lassan egy olajfesték.

A Live Brushes nevű fícsör mesterséges intelligenciát alkalmazva találja ki, hogyan reagál egyik húzásunk a másikra, és hogyan lesz az éppen olyan, ahogyan a való életben is lenne. Vagy éppen egy kicsit másképpen, de mindenképpen szépen, organikusan.

Az appot amúgy iPadre fejlesztették, még nem jelent meg, de aki tesztelné, az itt iratkozhat fel rá, hátha kiválasztják.