keresés menü

A hauzbuli megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez? Hamarosan nyit a Room 8

Az van ugyanis kinézőben, hogy lesz egy fasza új helyünk, ahol nagyokat fogunk topogni. Isten ments, hogy elkiabáljuk, de ahogy a Facebookon felvezették a Király utcai, egykori Minyon helyén nyíló Room 8-et, az alapján hajlamosak vagyunk elhinni, hogy a helyszín komoly esélyekkel indul a versenyben, amiben az A38 a profi nagyléptéket, a LÄRM a sötét fényt az éjszakában, a megújult Toldi pedig a közösségkovácsoló kikötőt jelenti – már ami a tartalmas elektronikus zenék este tíztől hajnali hatig történő befogadását illeti.

Ja, hogy az új vennyúhoz meg nem írtunk jellemzést? Tessék: pont jó méretű, végre diszkógömbös, első blikkre baráti, de ezen nyilván nagyot dobott, hogy a szerda este zártkörűen (bár igazából bárki bejöhetett) megrendezett under construction & soundcheck partin ismerősök vigyorogtak egymásra.

És az sem utolsó, hogy a klubba egy dj-kből és haverokból álló társaság vitte bele az elképzeléseit, ami közös ötletelést jelentett az arculattól kezdve odáig, hogy milyen magasan legyen a pult. Ahogy írták:

“Egyszerűen csak jól szeretnénk érezni magunkat egy olyan helyen, amit együtt hozhatunk létre. Nem egy talált diszkóban, nem a századik romkocsmában, hanem egy profin összerakott 300 fős táncklubban.”

Ez eddig eléggé fair enough. De nézzétek meg képeken, mert ezt a bemelegítést mi sem hagyhattuk ki:

Egyébként meg Vikipopot, Balt és Crimsont látni ugyanabban a pultban – ahogy az korábban ebben a közértes ráhangolóbuliban is történt – alapvetően jó dolgokkal kecsegtet, már csak Add2Basket Gensi hiányzott, aki szintén a klub pofozgatásában érdekelt, csak éppen egy otthoni baleset során kénytelen volt felkeresni egy kórházat.

A fenti képek még nem a végső állapotokat mutatják, sitt és létra is volt a közelben, italpult pedig még nem, de ez a nyitóhétvégére megváltozik majd. Rapid helyszíni közvéleménykutatásom alapján viszont mindenki nagyon bizakodó, hogy végre lesz egy hely, ahol nem disszonáns énekű angol legénybúcsúsokat kell majd kerülgetni.

Persze maxirespekt a disszonáns énekű angol legénybúcsúsoknak is.