keresés menü

A hallucinogén szerek csökkentik az esélyét, hogy valaki megüsse a csaját / pasiját

Ezt nem mi mondjuk, ezt a tudomány mondja ki. Egy friss kutatás szerint ugyanis míg a négy fal között, a partner ellen elkövetett akár fizikai, akár lélektani erőszak oka elég gyakran az alkohol, addig az LSD vagy a varázsgomba épp ennek a szöges ellentétéért felelhet, sokkal békésebb és intimebb közegbe terelve a fogyasztót.

Peter S. Hendricks, az alabamai egyetem közegészségügyi iskolájának professzora szerint ez azért lehet, mert

“a mély spirituális élmények rávilágítanak, mi számít igazán az életben. Az emberek ilyenkor gyakran villámcsapásszerűen felismerik, hogy az együttérzés és a kedvesség mások felé ennek a fontossági listának a tetején helyezkednek el.”

Hendricks és kollégái egyébként több mint háromszáz, 17 és 40 év közötti férfit vizsgáltak, akik épp a büntetésvégrehajtásban tengetik napjaikat. Azok közül, akik hallucinogéneket használtak, csak 27 százalék lett később letartóztatva a barátnője vagy felesége ellen elkövetett erőszakért, míg a nem használóknak már a 42 százaléka. Persze nem lehet egyértelműen a bélyegre fogni a higgadtságot, de ki tudja, akár közvetlen kapcsolat is lehet a kettő között – ezt is megmondja majd a tudomány.

Az Amerikai Pszichológiai Társaság szerint egyébként világszerte minden harmadik nő átélt valamikor az élete folyamán valamiféle agressziót valamelyik partnere részéről, szóval ez egy fontos eredmény lehet, még ha a trippezők erről maguk már korábban is tudhattak.

Mindeközben az amcsi kutatóktól teljesen függetlenül, a londoni Imperial College-ben is folyt egy vizsgálódás hasonló témában. David Nutt professzor és csapata azt vették észre, hogy az LSD közép- és hosszú távon növeli a mentális jólétet. Ők húsz önkéntest teszteltek két héttel azután, hogy LSD-t adtak nekik, és azt látták, hogy az emberkék optimistábbak lettek, egyúttal nem tapasztaltak náluk zavarokat a gondolkozásukban sem.

És akkor most vegyük elő egyik kedvenc posztunkat a begombázva reppelő repperről!