keresés menü

A Facebook azt is tudja rólad, hogy Rich Kid of Budapest vagy-e

Az eddig is világos volt, hogy a legnagyobb közösségi oldal egyáltalán nem ingyen van: az adatainkkal meg az ízléspreferenciáinkkal fizetünk, vagyis kicsit eladjuk a lelkünket minden egyes loginnel, kommenttel és kósza lájkkal, hiszen a viselkedésünkből ismer ki minket a szájt, és bombáz ennek megfelelő hirdetésekkel.

De most egy friss hír szerint még merészebb szabadalmat nyújtottak be, mégpedig egy új algoritmusra, ami konkrétan megmondja, hogy szegények vagyunk-e vagy gazdagok. És mindezt a profilunkból fejti meg.

Mit üzennek valójában Budapest Gazdag Instagramos Ifjai?

A már 2016-ra lefejlesztett új, enyhén szólva invazív technológia olyasmiket vesz alapul, hogy mennyi idősek vagyunk, hány eszközről nyitottuk már meg a Facebookot (hopp egy iPad, méreggazdag vagy!!!), van-e saját házad, melyik városban laksz, vagy éppen

merre és milyen gyakran nyaralsz, NYARALGATSZ.

Miután az algoritmus befalatozott ezekből az adatokból, megtippeli, mennyire vagyunk jómódúak.

Puff, hát így kapnak egy újabb eszközt a vállalkozások, hogy még pontosabban találjanak be minket a reklámjaikkal. Igaz, arról egyelőre nincs hír, hogy a szabadalomból mikor lesz éles termék, de ettől még eléggé nyugtalanító, hogy már a fizetőképességünket is monitorozza a Cuki. És persze make no mistake, ezt a fejlesztést az Instagramra is ki fogják terjeszteni. Csak szólunk, mielőtt valaki oda menekülne.

https://www.instagram.com/p/Be0lGsPFUQD