keresés menü

A csepeli gyártelepre költözik a Bulinegyed

(UPDATE: a cikk április elsején, április elseje alkalmából íródott ;)))

Az elmúlt hónapban eléggé felizgatta a belvárosi közvéleményt a bulinegyed kapcsán kiírt népszavazás, ami aztán elég gyorsan a hamvába holt. Ezzel együtt viszont ráirányította a reflektorokat a tényre, hogy a hangoskodó-ittaskodó tömegek problémája igenis valid, a helyzet nehezen tartható, de legalábbis egy minél hamarabbi megoldást követel.

És akkor a napokban drámaian váratlan win-win vihar kavarodott egy Gozsdu udvari étterem hátsó különtermében: információink szerint a belső-erzsébetvárosi vendéglátósok többsége aláírt egy közös szándéknyilatkozatot, miszerint 2018 őszéig mindannyian kiköltöztetik egységeiket Budapest XXI. kerületébe, azon belül is a Weiss Manfréd építette indusztriális ékszerdobozba, a néhai Csepel Művek területére.

Az iparterület fenntartói tudomásunk szerint nagyon számítanak a szuperkúllistás helyekre, amik kiválóan megférnek majd a már itt működő zenekari próbatermek tőszomszédságában.

“A Fogast már így is kinőttük, baromi jó érzés, hogy van egy hely Budapesten, ahol tárt karokkal várnak minket, és rögtön felajánlottak egy 95 ezer négyzetméter alapterületű épületegyüttest baráti áron”

– hallottuk egy bennfentestől a Fogasház-Instant részéről, ami így végre megvalósíthatja a már régóta tervezett harminc klubos csodakomplexumát.

Úgy tudjuk, a Kisüzemesek is örülnek, hogy tágulhat a söntés:

De beszéltünk egy népszerű borbár tulajdonosával is, aki arra hegyezte ki pozitív véleményét, hogy tekintettel a Duna közelségére, vagyis az állandóan biztosítható vízutánpótlásra, illetve a dél-pesti elhelyezkedésre, egy ide telepített szőlőültetvénnyel elég hamar megingathatnák a Balaton-felvidék túlzott uralkodását a vörösborok terén – nem beszélve arról, hogy

“így a Duna-menti szőlőtől csak ötven métert kellene utaztatni a mennyei nedűt a borbárunkba, és nem kéne az M7-esen órákat várni a dugóban, ahol nyáron ráadásul hamar meg is melegszik a jó Kadarka.”

És persze van olyan szereplő is, ami kifejezetten lubickolhat az új felállásban:

A profit átmozgatásának a csepeli vezetés is örül, és kilátásba helyezték, hogy amennyiben olajozottan sikerül a költözés, úgy rendeletileg autonómiát biztosítanak a területnek, ami azt jelenti, hogy itt tényleg mindenki azt csinál majd, amit akar – ha már a jelenlegi vigalmi negyedet egyébként is így promózzák a külföld felé.

Ugyanakkor egy kifejezetten erre a célra kiképzett, ex-klubberekből álló járőrszolgálat folyamatosan teszteli majd az itt működő dealerek portékáit, kiszűrve az Erzsébetvárosban egyre nagyobb mennyiségben megtalálható vakolatot és petrezselymet.

Amint többet tudunk, azonnal szólunk! Kövessetek be minket a Facebookon is, hogy rögtön megtudjátok a költözést érintő legújabb híreket.