keresés menü

Öt dolog, amit vigyél fesztiválozni, és öt másik, amit már ki is vehetsz a táskádból

Ha ezeket betartod, életed legjobb fesztiválszezonja jöhet. És kapaszkodj meg, talán akkor is, ha nem! Csak ugye kisebb eséllyel.

Ezeket mindenképp vigyed, haver!

1. Napszemüveg

Ha nem akarod, hogy véletlen vécétisztítónak nézzenek, akkor napszemüveg legyen rajtad. Sárosan, porosan, izzadtan egyaránt méltóságot ad, nem-publikus szemeket eltakarja. Talán a legalapabb fesztiválkellék.

2. Meleg pulcsi

Még ha egy melegebb nyári hajnalról is van szó, a kimerültség miatt akkor is esélyesebb, hogy nagyon jól fog jönni. Ez a legnagyobb dolog, amit mindenképpen érdemes magaddal vinni.

3. Napi egy alsónadrág

Nem hogy egy hétig, néhány napig is gáz ugyanabban az alsóban lenni. Szóval tényleg ne, akkor inkább egy úszónadrág, amit fürdéskor magaddal együtt lemosol, de még szimplán olaszba felvenni a rövidgatyát is jobb, mint egy bepállott, soknapos alsó.

4. 1000 milligrammos cévitamin-tabletta

Egy levél simán elfér a farzsebben vagy a tárcában, cserébe egy darab belőle akkora löket tud lenni mélyponton, mint egyes tiltott szerek. Csak ettől még depressziós se leszel másnap.

5. Kis vízálló nyakba akasztós tasak

Hogy a pénzt, a papírokat és féltett tárgyakat be tudjunk vinni a zuhanyzóba, és ne kelljen folyton kikacsintgatni, hogy megvan-e még mindenünk. Szőrszálhasogatásnak tűnhet, de aki egyszer is aggódott ilyen miatt, az tudja, hogy ez a szintén zsebre vágható, de akár pénztárcaként is használható tárgy hatalmas segítség lehet.

Ezeket meg hagyd otthon, de tényleg!

1. Törölköző

Ha esik, úgyis mindegy, ha nem, akkor enélkül is megszáradsz zuhany után. Felesleges civil tárgy egy fesztiválon. Bőven elég a hétköznapokban használni, amikor sietni kell reggel melóba.

2. Fogkrém, tusfürdő

Amíg nem lesz trendi ezeket otthon hagyni, addig szinte lehetetlen, hogy ne tudj valakitől kérni, ami rögtön remek szocializációs lehetőség is. Ha meg nem kapsz, akkor fesztiválkész lehetsz egy natúr vizes tisztálkodással is.

3. Telefon

Lehet, hogy elhagyod a három-négy barátod, de rögtön ott az esély, hogy szerezz sok újat. Ha nagyon össze vagytok nőve, akkor beszéljetek meg egy helyet, ahol mittudomén, minden délután háromkor meg este kilenckor ütköztök, ha ilyen van.

4. Bankkártya, kulcs

Kulcsot add be szomszédnak, bankkártyáról meg végy le annyit, amennyit nem szégyellsz elkölteni. Két olyan dolog, amit valószínűleg nem hagynál el, de ha mégis, akkor csomó kellemetlenség van vele később. Felesleges rizikófaktor.

5. Sátor

Hálózsákot jó, ha viszel, de az a néhány alsóval együtt simán elfér valaki más sátrának a sarkában. Míg csomó mással nem érdemes kockáztatni, addig a holalvás megoldása egy egész jó kihívás, közben meg a csillagtakaró is nagyon jó tud lenni, ha úgy adódik.

Tűz tartalom 🔥