keresés menü

Másfél év alatt egy helyen sikerült tényleg jó klasszik melegszendvicset ennem Budapesten

Másfél évvel ezelőtt voltam ott az akkor kábé harmadik évnél tartó vegan misszióban, hogy azt mondtam, hogy ennyi volt, most ennek a tapasztalatát próbáljuk meg összevetni a mindenevéssel.

Azt hittem, hogy majd ilyen mértéktartós húsevés lesz, meg hasonlók, de csomó dolgot úgy fest, sikerült hosszabb távon eltávolítani magamtól. A klasszikus melegszendvics azonban, főleg sörözések mellett kábé bármilyen formájában szimpatikus tudott lenni. Legalábbis ránézésre.

Klasszikus melegszendvicsként most az ilyen sütőben készített, elvileg tök egyszerű, minden sallangot mellőző melegszendvicsre gondolok

A lényeg, hogy az elmúlt bő másfél évben csomó helyen kértem melegszendvicset Budapest kocsmáiban, büféiben, és szinte minddel volt valami baj:

  • túl vastag a kenyér, így meg se pirult rendesen
  • gatya a hús
  • mi ez a szörnyű krém!?
  • volt amiben annyi feltét volt, hogy a kutya is jóllakot mellettem
  • kevés a sajt!
  • de még olyan is volt, amin egyszerűen sok sajt volt, bármilyen hihetetlen is legyen ez

Pedig tényleg nem olyan nagy dolog ez a melegszendvicskészítés. Otthon például anno mindig tök jól sikerült, még akkor is, amikor magamnak gyártottam tízévesen.

Tegnap aztán az volt, hogy Hűvösvölgyben lófráltunk a kutyával, és kedvem lett melegszendvicshez, és azt mondtam, elég a kísérletezésből pattanjunk fel a villamosra, irány az Avar Presszó, ott még nem volt gond a kéksajtos melegszendviccsel soha!

Szuper lett volna hát, mert kicsit ez volt a terv, egy listát készíteni a város legjobb melegszendvicseiről (szigorúan kizárva az otthon készítetteket), de az a helyzet, hogy egyedül az avarosat tudom ajánlani ilyen sok idő után.

Érdemes korán menni, négy-öt körül, akkor olyan béke van, amit a Hegyalja út tőszomszédságában nem is remélne az ember:

Amennyiben tudsz olyan helyet, ahol szintén jó a melegszendvics, akkor MELEGSZENDVICS-csel a tárgyban jöhet ide a tipp: info@urbanpalyer.hu Aztán még talán listázás is lehet belőle, kössz!