Másfél évvel ezelőtt voltam ott az akkor kábé harmadik évnél tartó vegan misszióban, hogy azt mondtam, hogy ennyi volt, most ennek a tapasztalatát próbáljuk meg összevetni a mindenevéssel.
Azt hittem, hogy majd ilyen mértéktartós húsevés lesz, meg hasonlók, de csomó dolgot úgy fest, sikerült hosszabb távon eltávolítani magamtól. A klasszikus melegszendvics azonban, főleg sörözések mellett kábé bármilyen formájában szimpatikus tudott lenni. Legalábbis ránézésre.
A lényeg, hogy az elmúlt bő másfél évben csomó helyen kértem melegszendvicset Budapest kocsmáiban, büféiben, és szinte minddel volt valami baj:
Pedig tényleg nem olyan nagy dolog ez a melegszendvicskészítés. Otthon például anno mindig tök jól sikerült, még akkor is, amikor magamnak gyártottam tízévesen.
Tegnap aztán az volt, hogy Hűvösvölgyben lófráltunk a kutyával, és kedvem lett melegszendvicshez, és azt mondtam, elég a kísérletezésből pattanjunk fel a villamosra, irány az Avar Presszó, ott még nem volt gond a kéksajtos melegszendviccsel soha!
Szuper lett volna hát, mert kicsit ez volt a terv, egy listát készíteni a város legjobb melegszendvicseiről (szigorúan kizárva az otthon készítetteket), de az a helyzet, hogy egyedül az avarosat tudom ajánlani ilyen sok idő után.
Érdemes korán menni, négy-öt körül, akkor olyan béke van, amit a Hegyalja út tőszomszédságában nem is remélne az ember:
Amennyiben tudsz olyan helyet, ahol szintén jó a melegszendvics, akkor MELEGSZENDVICS-csel a tárgyban jöhet ide a tipp: info@urbanpalyer.hu Aztán még talán listázás is lehet belőle, kössz!