keresés menü

Az Ikea megosztotta a húsgolyó receptjét, hogy otthon is össze tudd dobni

Az Ikea arra gondolt, hogy bizonyára sokaknak hiányzik az emblematikus húsgolyójuk, így hát úgy döntöttek, hogy egy klasszikus ikeás útmutatón keresztül megosztják az otthon ücsörgő emberekkel a receptjét a hozzá való szószéval együtt.

Darált marha és sertés, vöröshagyma, fokhagyma, zsemlemorzsa, tojás, tej, só, bors
Darálthúsok összedolgozása, majd hozzáadni a többi hozzávalót.
A kis meggyúrt golyókat két óráig hűtőben hagyni állni.
Serpenyőben közepes tűzön barnára pirítani őket.
Majd lefedett edényben fél órára mehetnek a 180 fokos sütőbe. Légkeverésesnél elég a 160 fok.
Szósz: olvadt vajat és finomlisztet két percig kevergetni, majd zöldséglevesalappal, húslevesalappal, tejszínnel, szójaszósszal és dijoni mustárral összefőzni.
Burgonyával tálaljuk.

Innen.