Az Ikea arra gondolt, hogy bizonyára sokaknak hiányzik az emblematikus húsgolyójuk, így hát úgy döntöttek, hogy egy klasszikus ikeás útmutatón keresztül megosztják az otthon ücsörgő emberekkel a receptjét a hozzá való szószéval együtt.
Darált marha és sertés, vöröshagyma, fokhagyma, zsemlemorzsa, tojás, tej, só, borsDarálthúsok összedolgozása, majd hozzáadni a többi hozzávalót.A kis meggyúrt golyókat két óráig hűtőben hagyni állni. Serpenyőben közepes tűzön barnára pirítani őket. Majd lefedett edényben fél órára mehetnek a 180 fokos sütőbe. Légkeverésesnél elég a 160 fok. Szósz: olvadt vajat és finomlisztet két percig kevergetni, majd zöldséglevesalappal, húslevesalappal, tejszínnel, szójaszósszal és dijoni mustárral összefőzni. Burgonyával tálaljuk.