keresés menü

Bezabáltam lefekvés előtt, mit tegyek?!

Például aludj az alábbi pozíciókban.

Mindenki megteszi szökőévente a hülyeséget, amiről mindenki tudja, hogy nem szabad megtenni: az ágybamenetel előtti kajjantást. Szép (nem) álmokat, rendezetlen alvást tud ugyanis okozni, meg egy elbaszott reggelt ennek megfelelően.

De mit tegyünk, ha már voltunk ennyire idióták? Az ujjazós hányás a gólyatáborokba való, úgyhogy menjünk rá az alváspozíciókra. Ennek nincs komolyabb tudományos háttere – még -, de azért már jövögetnek az infók arról, hogyan tudunk alvás közben eképpen segíteni az emésztésünkön (hogy az aztán segítsen az alvásunkon, simple as that).

A bal oldaladon

Amikor Sólyom azt mondta a Bosszúállók: Végjátékban, hogy on your left, valószínűleg nem a puffadósá felszámolásának remek módját akarta közölni Amerika Kapival, és mégis igaza volt. Ebben a pózban a gravitáció elvégzi az emésztéssel járó meló egy részét – hiszen hamarabb átkerül a szajré a vékonyból a vastagbélbe.

Bármelyik oldaladon, lábaid közt párnával

Szóval nyilván az előbbi baloldalazás a lehető legjobb módszer, ha ez nem megy, mert neked kényelmetlen, nyomhatod a jobbon is, de akkor próbáld ki párnával az alsó végtagjaid között. Ez ugyanis egyenesben tartja a gerinced, pluszban meg még az alsó térded kalácsát sem nyomja a felső, szóval olyan komfortba kerülsz, ami nagyon nagyot segíthet a jó alvásminőségben.

Hanyattfekvésben

Ez a fájdalommentesség egyik kedvenc pozíciója, hiszen egyenletesen oszlik el a súly, a váll, a csípő, a nyugodtabb izmok pedig ezt megköszönik szépen. A háton alvás egészségügyi szempontból a lehető legjobb. És a bónusz: a beleid nem rakódnak egy csomóba, hanem ők is szétterülnek, helyet biztosítva a tisztességes lefolyású ételáthaladásnak rajta. Át. Keresztül. Tova. (Horkolóknak nem tanácsos elhelyezkedés.)

Hanyattfekvésben, de párnával a térdhajlatod alatt

A virgácsaid enyhe megemelésével kisimíthatod a hátad alsó részének görbületét, amit egy szar matrac okozhat, ha nem támogatja alá azt rendesen. És ezesetben jöhet a párna a térdek alá (kísérletezés tárgyát képezheti, mekkora és pontosan hova), ez ugyanis mentesíti kicsit a hátat a terheléstől.

Hanyattfekvésben, megemelt fejjel

A háton feküdni tehát tökély, mínusz egy esetet leszámítva: ha nyomorúságos refluxod van. Egy alulról jövő savas támadás esetén a hanyattfekvés eléggé kellemetlen bír lenni. Ám egy kis megemelés a koponyának, és meg is van oldva ez is!

A lényeg: HASON NE.

Nem érhet senkit újként egy felismerés, de tele hassal ne azon próbáljunk meg elszenderedni. Eléggé gyászkoporsó lesz. Eleve, minden tömeget arra a térségre helyezni, ami amúgy is szarul érzi magát? Namár. Maradjunk tehát a fentieknél!

Boldog gyomrokat, jó éjszakát!

(Nyitókép, meg a többi is: Getty Images, cikk eredetije: The Greatist)