keresés menü

Megvennéd az okospárnát, ami zenét játszik, amit csak te hallasz, felébreszt, és még a horkolásodat is leállítja?

Vánkos kettő pont nulla! Ez lenne a ZEEQ, ami máris több mint az ötszörösét rántotta össze a Kickstarteren annak az összegnek, mint amit eredetileg belőttek maguknak (50 ezer dollár helyett már 280 ezer dollárral támogatta meg az internet népe az ötletet, úgyhogy az alkotók máris hátradőlhetnek, azaz épphogy nem, mert most jön csak a munka neheze, szépen neki kell állni gyártani a párnákat).

A cucc igazán nyerő funkciója az, hogy Spotifyról vagy iTunesról vagy Android Musicról duruzsoltathatjuk magunknak a kedvenc zenénket a párnán át, de úgy, hogy azt tényleg csak mi halljuk, a mellettünk fekvő még csak egy ciccenést se.

És még olyat tud, hogy:

  • ha észleli, hogy horkolunk, finoman rezeg egyet, hogy alváspozíciót váltsunk
  • figyeli a mocorgásainkat, amit analizál, és kikövetkezteti belőle, hogy merre jár az alvásciklusunk, és a legmegfelelőbb időpontban ébreszt fel
  • és állítólag még a Világ Legkényelmesebb Párnája is egyben.

Egy hozzá tartozó appal tudunk megadni neki egy csomó dolgot még lefekvés előtt, ami segít neki dolgozni, aztán nekünk már csak le kell dőlni rá, úgy, hogy persze nem kábeleken fekszünk, semmit nem érzünk belőle a gigászi pihepuhaság közepette, eszünkbe sem jut, hogy apró elektromos komponensek hevernek a tömésében.

A 2013-as ötlet kipattanása, ha hihetünk a projektoldalnak, idén decemberben ér révbe, akkor postázzák ki az első párnákat a kedves támogatóknak. Még fel lehet ugrani a vonatra!