keresés menü

Magyarország legnagyobb design vására, a WAMP a hétvégére bebálnázik

November 17-én vasárnap a Fővám téri Bálnába várják a WAMPos szervezők azokat, akik nem elégszenek meg a fast fashion által kínált gyorsan elérhető tömeggöncök kínálatával, hanem a termékek egyedisége és magas minősége mellett fontos nekik a vásárlás élménye is, a tervezőkkel való személyes találkozásról nem is beszélve.

A hónap tervezője novemberben: a Müskinn

A Müskinn egy alkotói műhely: Tóth Eszter és Sziládi Noémi bőrből, vászonból és más kísérleti, újrahasznosított anyagokból terveznek és készítenek kiegészítőket. Projekt-jellegű kollekcióik (amikről mi is rendre beszámoltunk) mindig az általuk érdekesnek vagy fontosnak vélt témák, emberek köré épülnek.

Müskinn tasak a gerincen

Személyre szabott alapkollekciójuk mellett folyamatosan gondolkodnak olyan kollabokban, amik során új területek felé nyithatnak, és különböző szubkultúrákat kapcsolhatnak össze.

És hogy említsünk még pár hazai dizájnert

Érkeznek a 21. századi nő igényeihez szabott egyedi és kisszériás öltözékek, hétköznapi és alkalmi viseletek, bőrtáskák és különleges díszítésű bőrkesztyűk is: ez a Gabo Szerencses márka. Tervezője, Szerencsés Gabó kizárólag minőségi alapanyagokból dolgozik, előszeretettel használ finoman kidolgozott bőrt. Az idei kollekcióban nagy hangsúlyt kapnak a metálos felületek, arany ezüst és mintás verziók.

Az átgondolt, minden apró részletre kiterjedő funkcionalizmus mellett Juhász Dóra darabjai igazi „szerelem első látásra” táskák, de ez nem is meglepő, hiszen Dóra szerint egy jól eltalált modell még a legegyszerűbb szettet is különlegessé teszi. S bár a táskák formája visszafogott, a szín- és anyagválasztás annál merészebb. A személyesen válogatott különféle bőrök között decens pasztellek, dinamikus élénk árnyalatok, figyelemfelkeltő fémes tónusok is megjelennek.

Ahogy hűvösödik az idő, előkerülnek a kiegészítők is, amiből nincs is jobb, mint a kézzel kötött pihe-puha cuccok, yay! ëviköt egyedi kötött fejpántjai és sapkái nemcsak melegen tartanak, de sztilót is hordoznak magukban nagykanállal.

A műanyag műnövényekkel ellentétben az EveryBird Knits növények nagyrészt (70-90%) pamut fonalból készülnek, újrahasznosított pamut tömőanyaggal vannak kitömve, és agyagcserépbe vannak ültetve, így sokkal környezetbarátabb megoldást kínálnak. Mindegyik különleges, kézzel készült, így bár nagyon hasonlóak, mégis egytől egyig egyediek.

Ami pedig az új helyszínt illeti

Az őszi szezonban a WAMP is frissít, és város egyik legszebb panorámájával rendelkező helyszínére, a Bálna épületébe költözik. A Bálna közvetlen közelében található Vásárcsarnok, a nemrégiben felújított Nehru-part és a Bálna Terasz vendéglátóhelyei az elmúlt pár évben igazi pezsgő találkozó ponttá változtatták a Duna-part ezen szakaszát, amihez most a WAMP is csatlakozik.

A vásár a Bálna első emeletén lesz, a belépés ingyenes, a helyszín pedig kutyabarát, így a kedvencek is jöhetnek!