keresés menü

Véresen komoly Bruce Lee kártyapakli

bruce-lee-playing-cards-7

33 évesen távozott az élők sorából Bruce Lee, de öröksége azóta is elevenen él a popkultúrában: halála után nem csak külön műfaj jött létre bruceploitation gúnynéven, amiben hozzá nagyon hasonló művésznevű imitátorok próbáltak a nyomában járni, és kisajtolni egy csomó pénzt az emlékéből, de a Street Fightertől a Tekkenig egy rakat verekedős videojátékban tűnt fel a karaktere, csomó általa inspirált mangahős született a képregényiparban, de elég csak a Kill Billre gondolni, amiben Uma Thurman húzta magára azt a legendás sárga-fekete kezeslábast, amit Lee a Game Of Death című, 1978-as filmben viselt.

És most pontosan ennek a dressznek a színei köszönnek vissza egy kreatív pakliban, amit a kártyabizniszben utazó Dan and Dave mutatott be: ehhez a harcművész örökségét kezelő Bruce Lee Enterprises-szal álltak össze.

bruce-lee-playing-cards-4

bruce-lee-playing-cards-8

bruce-lee-playing-cards-6

bruce-lee-playing-cards-2

bruce-lee-playing-cards-10

Nem csak a jellegzetes színek adóznak Lee emléke előtt, de minden egyes kártyán olvashatunk tőle egy-egy idézetet, röpke filozófiai eszmefuttatást. Sőt, a Joker minden esetben a legenda egy-egy emblematikus mozdulatát örökíti meg (lásd a nyitóképen), míg az Ászokat üresen hagyták, hogy az a szabad elmét juttassa eszünkbe. Frappáns? Az.

Mint ahogy a paklihoz tartozó, trükkösen virtuóz videó is:

http://www.youtube.com/watch?v=P9zRoZbgPL0

Ezek után nincs más dolgunk, mint idedobni a linket, hogy honnan lehet rendelni, aztán meg egy részletet az emlegetett filmklasszikusból, ami bár önmagában gyengécske alkotás volt, de Bruce Lee elvitte a hátán az egészet:

http://www.youtube.com/watch?v=Mjks2kiCPXo